El-Husi: Her fırsatta USS Eisenhower'a saldıracağız

06 Haziran 2024

Yemen lideri, Batı Asya'da bir ABD uçak gemisine yönelik saldırılar ve İsrail limanlarına yönelik ortak operasyonlar gibi oyunun kurallarını değiştiren bir dizi olayın ardından konuştu.

YDH- Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi bugün yaptığı açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin (YAF) mümkün olan her fırsatta ABD Carrier Strike Group 2'nin amiral gemisi USS Dwight D. Eisenhower'a daha büyük ve daha güçlü bir saldırı düzenleyeceğini duyurdu.

Yemen halkına ve genel olarak İslam ve Arap ümmetine yönelik haftalık konuşmasında Seyyid el-Husi, konuşmasının önemli bir bölümünü Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin ve diğer direniş gruplarının Batı Asya'daki operasyonlarına ayırdı.

Lider, Gazze Şeridi'ndeki Filistin Direnişi’nin yiğitçe direncinin altını çizdi ve çok daha düşük silahlarına rağmen İsrail işgaline ağır darbeler indirmeye devam ettiklerini söyledi. Filistin Direnişi'nin 1967'de birçok Arap ordusunun gerçekleştiremediği bir başarıya imza attığına dikkat çekti.

"Direniş savaşçılarının Gazze'deki operasyonları devam ediyor. Üst düzey insanlar ve başarılılar. İsrailli düşmana her düzeyde kayıplar verdirdiler” dedi.

Abdulmelik el-Husi ayrıca Amerikan üniversitelerindeki protestoların Gazze'yi ve mazlum Filistin halkını desteklemedeki önemli etkisine işaret etti.

ABD'nin İsrail yanlısı politikalarına karşı muhalefeti bastırdığını ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yaptırım uyguladığını, aynı zamanda Amerikan üniversitelerindeki Filistin yanlısı öğrenci hareketlerini de engellemeye çalıştığını söyledi.

Direniş Ekseni'nin gerilimi tırmandırıcı yaklaşımı İsrail rejiminin başını ağrıtıyor

Direniş Ekseni'nin diğer üyelerine gelince, Seyyid el-Husi Hizbullah'ın artan operasyonlarına işaret ederek “Siyonist düşman, Hizbullah'ın operasyonlarının etkinliğinin boyutunu açıkça ve dürüstçe itiraf etmeye başladı” dedi.

Daha sonra Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'taki İslami Direniş ile askeri işbirliğinin ayrıntılarına girerek, iki grubun Filistin halkına destek amacıyla üç ortak askeri operasyon düzenlediğini duyurdu.

Lider, “Silahlı kuvvetlerimiz Hayfa Limanı yönünde çok önemli bir operasyon gerçekleştirerek Irak'taki İslami Direniş ile ilk ortak operasyonların açılışını yaptı” dedi.

Abdulmelik el-Husi, Irak Direnişi ile ortak operasyonların “önemli, stratejik ve gerilimi tırmandırıcı” olduğunu vurguladı.

Irak Direnişi üyelerini selamlayarak operasyonların, savaşın bu aşamasında direnişin düşmanları üzerinde büyük bir etkisi olacağını söyledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Filistin halkına desteği devam ediyor

Seyyid el-Husi daha sonra Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin geçtiğimiz haftaki operasyonlarını detaylandırarak Yemen ordusunun Kızıldeniz, Arap Denizi, Hint Okyanusu ve işgal altındaki Umm el-Raşraş (Eilat) yönlerinde 11 operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı.  

Operasyonlarda toplam 36 balistik füze, seyir füzesi ve saldırı dronu kullanıldığını kaydetti.

Abdulmelik el-Husi, “Bu haftaki operasyonlardaki önemli gelişmeler arasında ‘Filistin’ füze sisteminin tanıtılması da yer alıyor” dedi.

Yetkili, 3 Haziran 2024'te Eilat'taki bir İsrail bölgesini hedef alan operasyonda kullanılan Filistin balistik füzesinin, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Filistin halkına destek operasyonlarının dördüncü aşamasındaki talepleri karşılamak üzere tasarlanıp üretildiğini vurguladı.

Taktik balistik füzenin menzili 1,600 km'den fazladır ve düşman hedeflerine karşı nokta atışı hassasiyetle hızlı ve kolay bir şekilde konuşlandırılabilir.

Abdulmelik el-Husi, “Filistin füzesi teknik düzeyde, özellikle de birçok devletin işbirliği yaptığı önleme girişimlerini atlatma düzeyinde olağanüstüdür” dedi.

“Bu haftaki operasyonlarımız ABD'ye bağlı ya da ona ait sekiz gemiyi ve işgal altındaki Filistin limanlarına uygulanan ambargoyu delen diğer gemileri hedef aldı” diye ekledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri USS Einshower'ı Yemen kıyılarından uzaklaştırdı

Seyyid el-Husi sözlerine şunları da ekledi: “Bu hafta gerçekleştirilen en önemli operasyonlar arasında Amerikan uçak gemisi Esseinhower'ın Kızıldeniz'de 24 saat içinde iki kez hedef alınması yer alıyor.”

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin USS Eisenhower'a yedi seyir füzesi ve dört saldırı uçağı ateşlediğini açıkladı.

Abdulmelik el-Husi, Eisenhower'ın Yemen kıyılarından yaklaşık 400 km uzakta bulunduğunu ancak saldırıların ardından 480 km kuzeybatıya doğru seyrettiğini söyledi.

“Eisenhower uçak gemisini hedef alan operasyon başarılı oldu ve saldırının ardından iki gün boyunca uçuşlar durdu” dedi.

“Amerikan savaş gemileri Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonları başarılı olduğunda kaçıyor ve rotalarını değiştiriyor” diyen lider, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin bu hareketleri izleyebildiğini açıkladı.  

Seyyid el-Husi sözlerini şöyle sürdürdü: “Amerikalılar Eisenhower'ın hedef alındığını inkâr etmeye çalışıyorlar ve bunun nedeni de yaşadıkları utanç, yenilgi hissi ve prestij kaybıdır.”

“Eisenhower uçak gemisi fırsat buldukça silahlı kuvvetlerimizin hedefleri arasında olmaya devam edecektir” diye vurguladı.

“Amerikalılar hedefleme operasyonlarını ne kadar inkâr etmeye çalışırsa çalışsın gerçekler ortaya çıkacak ve gelecek saldırılar daha etkili olacak” diye vurguladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Mayıs’taki operasyonunun ayrıntıları

Abdulmelik el-Husi ayrıca, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Mayıs 2024'te gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin genel bir değerlendirme sundu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Kızıldeniz, Arap Denizi, Hint Okyanusu, Akdeniz ve işgal altındaki Filistin'in güney topraklarında 38 operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

Operasyonlarda toplam 91 balistik füze, seyir füzesi ve saldırı dronu kullanıldığını kaydetti.

Yemen'e yönelik ABD-İngiltere saldırısı beşinci ayına giriyor

İsrail rejimini korumaya çalışan ve bunda başarısız olan Amerikan ve İngiliz güçlerinin Yemen'e yönelik saldırısı konusunda ise Seyyid el-Husi, bu saldırının Yemen'in Gazze'yi destekleme konusundaki “ilkelerini ve sadık duruşunu” asla etkilemeyeceğini vurguladı.

“Bugün, düşman İsrail'i desteklemek üzere ülkemize yönelik Amerikan ve İngiliz saldırganlığının başlamasından bu yana geçen beşinci ayın sonudur” dedi.

Abdulmelik el Husi sözlerine şunları da ekledi: “Amerikalılar ve İngilizler Siyonistlerin denizdeki çıkarlarını korumak için çalışıyor ve soykırımlarını rahatsız edilmeden sürdürebilmeleri için çıkarlarını güvence altına almaya çabalıyorlar.”

Lider, Amerikan ve İngilizlerin Yemenli sivillere ve askeri altyapıya yönelik saldırılarında 15 kişinin öldüğünü ve 43 kişinin yaralandığını belirtti.

“Şu ana kadar ülkemize yönelik Amerikan ve İngiliz hava ve deniz bombardımanları 487'ye ulaştı, 55 kişi öldü ve 78 kişi yaralandı” dedi.

Yemen her türlü Amerikan komplosuna karşı hazırlıklı

Bununla birlikte Abdulmelik el-Husi, Yemenlilerin “Amerika ve İngiltere'nin ülkemize yönelik tırmandırmaları ne düzeyde olursa olsun, Gazze'ye yönelik destekleyici tutumlarından asla geri adım atmayacaklarını” vurguladı.

“Yemen'e yönelik komplolara karşı koymak için seçeneklerimiz var ve düşmanlarımıza baskı uygulayabilecek kartlara sahibiz” diye vurguladı.

Seyyid el-Husi, Ensarullah'ın Amerika'nın Yemen'e yönelik komplolarına karşı koymak için “yapılması gerekeni yapacağını” söyledi.

Arap rejimlerini, Yemen'e yönelik ekonomik komplolarına yardımcı olmak için Washington ile işbirliği yapmamaları konusunda uyardı.

“Halkımıza karşı atılacak her türlü adım, İsrail düşmanına hizmet eden bir saldırı olarak değerlendirilecek ve tarafımızdan tepkiyle karşılanacaktır” diye vurguladı.

Ensarullah lideri sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgili halkımıza yönelik ekonomik ya da askeri saldırılar karşısında boş durmayacağız ve zincire vurulmayacağız.”

Seyyid el-Husi sözlerini, Yemen halkını her cuma Sana ve ülkenin diğer şehirlerinde düzenlenen haftalık milyonluk yürüyüşlere katılmaya çağırarak bitirdi.