Gantz, anketlerde Netanyahu'ya fark atıyor

07 Haziran 2024

İsrail'de yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre Benny Gantz, popülerlikte mevcut Başbakan Benyamin Netanyahu'yu ciddi ölçüde geçti.

YDH - Bulguları Maariv gazetesinde yayımlanan bir kamuoyu yoklamasına göre İsrail'de Benny Gantz'ın Ulusal Birlik partisi güçlenmeye devam ediyor ve iki sandalye kazanarak toplam 27 sandalyeye ulaştı.

Buna karşılık Likud iki sandalye kaybederek 20'ye düştü. Mevcut ankette, Yair Golan'ın lider olarak seçilmesinin ardından İşçi Partisi, yükselerek 6 sandalyeye ulaştı.

Sonuç olarak Netanyahu'yu destekleyen blok şu anda 51 sandalyeye sahipken, muhalefet partileri 64 sandalyeye sahip.

Jerusalem Post gazetesinin aktardığına göre başbakanlığa uygunluk konusundaki görüşlerde ise Gantz ile Netanyahu arasındaki fark giderek açılıyor; Netanyahu'nun yüzde 34'lük desteğine karşılık Gantz yüzde 42'lik bir destek alıyor.

Toplumun yaklaşık yüzde 62'si, Siyonist rejimin Hizbullah ile geniş çaplı bir savaş başlatmasını destekiyor.

Katılımcıların sadece yüzde 18'i buna karşı çıkarken, yüzde 20'si de emin değil.

Anket, Gazze'de dört esirin ölümünün İsrail ordusu tarafından doğrulandığı haftanın sonunda yapıldı. Ankete katılanların yaklaşık yarısı (yüzde 47) artık İsrail'in ABD Başkanı Joe Biden tarafından sunulan anlaşmayı kabul etmesi gerektiğini söylerken, soykırım harekatını destekleyenlerin oranı yüzde 37'de kaldı.