Lübnan Müftüsü’nden Sinyore’ye destek

01 Ocak 1970

SAAF-Lübnan Müftüsü Şeyh Muhammed Kabani, Başbakan Fuad Sinyore’yi Lübnan Sünnilerinin

SAAF-Lübnan Müftüsü Şeyh Muhammed Kabani, Başbakan Fuad Sinyore’yi Lübnan Sünnilerinin izzetinin sembolü olduğunu söyledi.

 

Lübnan’da hükümet karşıtlarının gösteriler sırasında başbakanlık binasına yaklaşmalarını bir kırmızı çizgi olarak niteleyen Lübnan Müftüsü Şeyh Kabani, hükümet karşıtlarını bundan doğacak sonuçlar konusunda uyardığını ifade etti.

 

“Cumhurbaşkanı, Hıristiyanların, Meclis Başkanı Şiilerin birliğinin sembolüdür, Başbakan ise Lübnan’daki Sünniler için bir izzet sembolüdür” diyen Şeyh Kabani, Fuad Sinyore hükümetinin sokak gösterileri yoluyla düşürülmesinin de meşruiyeti bulunmadığını söyledi.

 

Hükümeti düşürmek için yapılan gösterilerin sürdürülmesi durumunda bundan doğacak sonuçlardan hükümet karşıtlarının sorumlu olacağını belirten Müftü Kabani, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’a ve Mısır’a gitmiş ve bu ülkelerin yetkilileriyle görüşmelerde bulunmuştu.

 

Öte yandan Hizbullah’a bağlı milletvekillerinden Muhammed Rad, hükümet karşıtı gösterilerin yılbaşı ve Kurban Bayramı tatillerinden sonra devam edeceğini belirterek gösterilerin barışçı olacağını ve yasal sınırlarda kalacağını ifade etti.

 

Hizbullah öncülüğündeki hükümet karşıtları ise artık ulusal birlik hükümeti kurulması konusundaki önceki istekleriyle yetinmeyeceklerini belirterek parlamentoda yeni seçim yasasının hazırlanmasını, erken seçimlere gidilmesini istediklerini ifade ettiler ve ancak bu şekilde her grubun parlamentodaki temsilcisinin gerçek sayısının ortaya çıkabileceğini söylediler.