İsrail ordu sözcüsü: Hamas yok edilemez

20 Haziran 2024

Hagari, İsrail hükümeti tarafından bir alternatif bulunamaması halinde Hamas'ın Gazze'de kalmaya devam edeceğini açıkladı.

YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, İsrail Ordu Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari "Hamas'ı yok etme" hedefi ulaşılamaz bir hedef dedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari'nin Filistin direniş hareketi Hamas'ı yok etme hedefini imkânsız olarak nitelendirmesi Başbakan Benyamin Netanyahu'nun tepkisine yol açtı.

"Hamas bir fikirdir. Yok edilebileceğini düşünenler yanılıyor" diyen Hagari, İsrail Kanal 13'e verdiği demeçte bu çözümü önerenlerin "halkı yanılttığını" söyledi.

Hagari, İsrail hükümeti tarafından bir alternatif bulunamaması halinde Hamas'ın Gazze'de kalacağını da sözlerine ekledi.

Bunun üzerine Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada savaşın hedeflerinden birinin "Hamas'ın askeri ve yönetim kabiliyetlerinin yok edilmesi" olduğu belirtilerek İsrail güçlerinin bu hedefe "bağlı" olduğu ifade edildi.

İsrail Kanal 12'ye göre, Hagari cumartesi akşamı, ordunun Gazze Şeridi'ndeki tüm esirleri askeri operasyonlarla geri alamayacağını söyledi.

İsrail Maariv gazetesi ise İsrail ordusu Operasyonlar Dairesi eski başkanı Tümgeneral Israel Ziv'in "İsrailli rehineleri ancak bir anlaşma geri getirebilir" şeklindeki sözlerini aktardı.

Ziv, anlaşmanın savaşı sona erdirecek kapsamlı bir anlaşmanın parçası olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Ziv, böyle bir anlaşma "Kuzey'de varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğumuz için daha çok bizim lehimize" dedi.