İsrail, Hizbullah ile savaşa hazır mı?

20 Haziran 2024

Biden yönetiminin görevlendirdiği elçi ve arabulucu Amos Hochstein, çarşamba günü İsrail ile Hizbullah arasında bir anlaşmaya varılmasına yönelik çabalarının çıkmaza girdiğini bildirdi.

YDH - Hizbullah, aylar süren çatışmalar boyunca Gazze Şeridi'ndeki soykırım harekatı devam ettiği sürece Siyonist rejimin iç cephesine dönüm operasyonlarını sürdüreceğini duyurdu.

Fakat ortaya çıkan durum, rejimi Hizbullah ile çatışmanın yaratacağı sonuçlara göre oynamak zorunda bırakacak.

Jerusalem Post gazetesinde Amir Bohbot imzasıyla yayımlanan makalede, "Seçenekler arasında diplomatik bir gelişmeyi beklemek, çatışmayı tırmandırmak ya da Hizbullah'a karşı geniş çaplı bir savaş başlatmak yer alıyor. Bu arenada İran, Yemen'deki Husiler, Irak ve Suriye'deki Şii milisler de yer alabilir," anımsatması yapıldı.

Gazetenin aktardığına göre Walla'ya konuşan bir güvenlik yetkilisi, "Artık karar anına yaklaşıyoruz," dedi.

Makalede, "Kuzeyde çatışmaların başlamasından bu yana en kritik haftaların yaşandığına dair bir anlayış var. Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi kapalı forumlarda siyasi liderlere ordunun savaşa hazır olduğunu söylemişti," ifadelerine yer verildi.

Halevi, kuzey yerleşimlerindeki saha komutanlarına durumunun hızla değişebileceğini ve yüksek düzeyde hazırlıklı ve tetikte olmaları gerektiğini vurguladı.

Makalede, "Biden yönetiminin İsrail-Lübnan çatışması için görevlendirdiği elçi ve arabulucu Amos Hochstein, çarşamba günü İsrail ile Hizbullah arasında bir anlaşmaya varılmasına yönelik çabalarının çıkmaza girdiğini açıklayarak İsrail'de alarm seviyesini yükseltti," denildi.