YDH- İran kanalı Press TV, Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi'nin Salı günü yaptığı açıklamayı aktardı.
Açıklamaya göre, İsrail işgali Han Yunus'un doğusundaki Avrupa Hastanesini zorla tahliye etti ve hizmet dışı bıraktı.
Açıklamada İsrail'in "Gazze Şeridi'ndeki sağlık krizini daha önce görülmemiş bir seviyeye çıkaran ve binlerce hasta ve yaralının hayatını tehdit eden insani bir felaket" yarattığı belirtildi.
İsrail işgal ordusu, "Avrupa Hastanesi'ni ve Han Yunus'un (Gazze Şeridi'nin güneyinde) doğusundaki yüzlerce sağlık personelini hastaneyi tahliye etmeye ve terk etmeye" zorlamak için emir verdi.
Hükümet Medya Ofisi, İsrail'in eyleminin "Gazze Şeridi'ndeki sağlık krizini daha önce görülmemiş bir seviyeye çıkaran ve binlerce yaralı ve hastanın hayatını tehdit eden insani bir felaket teşkil ettiğini" söyledi.
Açıklamada, "Bu yeni suçla birlikte, 'İsrail' işgalinin hastanelere yönelik kasıtlı ve kasıtlı suçları, Gazze Şeridi'nde insani ve sağlık krizi yaratmayı amaçlayan önceden tasarlanmış bir plan ve niyete göre devam ediyor" denildi.
Hükümet Medya Ofisi, "İşgal, insani ve sağlık krizini derinleştirmek için sonuncusu Avrupa Hastanesi olmak üzere 34 hastaneyi hizmet dışı bıraktı ve kalan sağlık personeli ve sağlık merkezleri, özellikle de iki katına çıkan hasta ve yaralı sayısıyla sağlık hizmeti veren tek hastane olan merkez valilikteki Aksa Şehitleri Hastanesi üzerindeki baskıyı önemli ölçüde arttırdı." dedi.
Gazze hükümeti "tüm dünyanın gözü önünde işlenmeye devam eden bu suçu ve bu tıbbi tesise yönelik bu katliamı durdurmak için herhangi bir eylemde bulunmaksızın Avrupa Hastanesini sağlık hizmetinden çıkarmasını" kınadı.
Açıklamada, "Uluslararası toplumun hastanelerin işgal edilmesine, hizmet dışı bırakılmasına ve bombardıman ve roketlerle hedef alınmasına karşı güçlü ve kararlı bir duruş sergilememesinin, işgali sağlık sektörüne karşı işlediği suçları sürdürme konusunda cesaretlendirdiğini teyit ediyoruz" denildi.
Gazze hükümeti, "İsrail işgalini ve Amerikan yönetimini bu saldırganlığın ortağı" olarak gördüğünü ve uluslararası toplumun "sağlık sektörüne, hastanelere, sağlık personeline, yaralılara ve hastalara yönelik bu katliamların ve suçların devam etmesinden tamamen sorumlu olduğunu" söyledi.
Son olarak hükümet, "uluslararası toplumdan ve tüm uluslararası ve BM kuruluşlarından, soykırımı durdurması ve hastaneleri hedef almaktan ve hizmet dışı bırakmaktan vazgeçmesi için İsrail işgaline baskı yapmak üzere derhal ve acil müdahalede bulunmasını" talep etti.
Gazze Sağlık Bakanlığı hastanelerinin kapatılacağı uyarısında bulunmuştu.
Sağlık Bakanlığı'na göre Filistin topraklarındaki sağlık tesisleri "jeneratörleri çalıştırmak için gerekli olan ve İsrail'in Gazze'ye girişini kısıtladığı yakıtın tükenmesi" nedeniyle faaliyetlerini durduruyor.