Direniş Ekseni Cephesi (5 Temmuz)

06 Temmuz 2024

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 5 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir:

Kassam Tugayları'nın 5 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bulunan Tel el-Sultan mahallesinin güneydoğusunda İsrail ordusuna ait bir operasyon karargahına anti-tahkimat mermileri, anti-personel mermileri ve orta makineli tüfeklerle baskın düzenledi.

Nasır Selahaddin Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şehri'nin güneyindeki "Netzarim" ekseninde İsrail ordusunun komuta ve kontrol bölgesini birkaç kısa menzilli roketle hedef aldı.

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesindeki Bağdat Caddesi'nin ortasında İsrail ordusuna ait bir Merkava 4 tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesindeki el-Nazaz Caddesi'nin doğusunda bir İsrail askeri Merkava 4 tankını Yasin 105 roketiyle vurdu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah Şehri'nin batısındaki Tel Zerub civarında bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle vurdu.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 5 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesindeki evlerden birinde bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle vurarak doğrudan yaralanmasına neden oldu.

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda İsrail ordusunun "Nahal Oz"daki kibbutz ve operasyon komutanlığı karargâhı roket yağmuruna tutuldu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin kuzeyinde Filistin-Mısır sınırında konuşlu İsrail güçlerinin mevzilerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin mülteci kampındaki savaş eksenlerinde İsrail askerleriyle silahlı çatışmalara girdi.

Kudüs Tugayları'nın 5 Temmuz'daki operasyonları:

Ensar Tugayları ile ortak bir operasyonda, Şucaiye mahallesine giren İsrail rejimi askerlerini ve askeri araçlarını havan topu yaylım ateşiyle hedef aldı.

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesinde toplanan İsrail askerlerini ve askeri araçlarını normal ve ağır havan toplarıyla hedef aldı.

Refah geçiş kapısında konuşlu İsrail askerlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 5 Temmuz'daki operasyonları:

İşgal altındaki Lübnan'ın Kefr Şuba tepelerindeki Ramsa bölgesini roketlerle hedef aldı.

İşgal altındaki Lübnan'ın Kefr Şuba tepelerindeki Semaka bölgesini roketlerle hedef aldı.

Ramia bölgesini topçu ateşiyle hedef aldı.

"Şlomi" yerleşiminde İsrail askerleri tarafından kullanılan bir binayı uygun silahlarla hedef aldı.

"Kiryat Şmona" kışlasındaki 769. Tugay karargahını bir salvo Katyuşa roketiyle hedef aldı.

"Ayelet" kışlasında yeni kurulan 91. Tümen karargahını Katyuşa roketleriyle hedef aldı.

"Margaliot" yerleşimini bir Katyuşa roketi salvosuyla hedef aldı.