İsrail serbest bıraktığı Filistinlileri bombaladı

06 Temmuz 2024

İsrail işgal güçlerinin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan bir gözaltı merkezinden serbest bıraktığı Filistinlileri saatler sonra öldürdüğü bildirildi.

YDH- Press TV’nin bildirdiğine göre, yaklaşık 15 kişiyle birlikte gözaltında tutulan ve sağ kurtulan bir Filistinli bugün yaptığı açıklamada, İsrail rejim güçlerinin grubu serbest bıraktıktan sonra top mermisiyle hedef aldığını ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığını söyledi.

Söz konusu kişi "İşgalci rejim sadece birkaç saat önce yaklaşık 15 Filistinli tutukluyu serbest bıraktı. Tutuklular yardım kamyonlarının güvenliğini sağlayan işçilerdi ve dört gün önce Refah'ın doğusundaki Gazze havaalanı bölgesinde varışlarını beklerken tutuklandılar." dedi.

Serbest bırakılan tutuklu şöyle devam etti: "Refah kentindeki ana yola ulaştığımızda İsrail askerleri üzerimize ateş açtı ve yaklaşık yedi kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu. Diğer işçiler bölgeden kaçtı."

Ayrıca, İsrail güçlerinin onları fiziksel işkence ve aşağılamaya maruz bıraktığını, yere attığını, vücutlarının üzerinden geçtiğini ve hatta üzerlerine idrarlarını yaptıklarını söyledi.

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik kara harekatında tutukladığı Filistinli tutukluları periyodik olarak serbest bırakıyor. Tutuklular serbest bırakıldıktan sonra İsrail gözaltı merkezlerinde çeşitli şekillerde ağır işkencelere maruz kaldıklarını, bunun da derin yaralara ve kalıcı sakatlıklara yol açtığını bildirdiler.

Cuma günü, Gazze Şeridi'nden yakın zamanda serbest bırakılan birçok Filistinli de İsrail güçleri tarafından gözaltına alınırken işkence gördüklerini bildirdi.

AFP'ye konuşan Gazze'den kaçırılan eski kişilerden bazıları gözaltında tutuldukları sırada gözlerinin bağlandığını, dövüldüklerini ve köpekler tarafından ısırıldıklarını anlattı.

Birleşmiş Milletler, Gazze saldırısı sırasında İsrail güçlerinin Filistinli tutuklulara yönelik "kabul edilemez" taciz ve işkencelerini kınamıştı.