Ensarullah İsrail ve Amerikan gemilerini hedef aldı

10 Temmuz 2024

Yemen Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birimlerin, İsrail ve Amerikan gemilerine yönelik 3 ayrı askeri operasyon gerçekleştirdiği bildirildi.

YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Umman Denizi ve Aden Körfezi'nde Amerikan ve İsrail bağlantılı gemileri hedef alan üç operasyon düzenlediğini ve tam isabet sağlandığını açıkladı.

Yahya Seri, Umman Denizi'nde seyreden Amerikan gemisi Maersk Sentosa’nın, Deniz ve Füze Kuvvetlerinin ortak operasyonuyla hedef alındığını, çok sayıda balistik füze ve insansız hava aracı kullanılarak tam isabetle vurulduğunu bildirdi.

Yine Umman Denizi'nde Marthopolis gemisinin birkaç insansız hava aracıyla İHA gücü tarafından hedef alındığı ve tam isabet sağlandığı belirtildi.

Operasyonun, geminin Yemen Direnişi’nin işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilere uyguladığı deniz yasağını ihlal etmesinin ardından gerçekleştiği açıklandı.

Yemen İHA gücü tarafından gerçekleştirilen başka bir operasyonda da Aden Körfezi'nde İsrail'e ait MSC Patnaree gemisinin birkaç İHA ile hedef alındığı duyuruldu. Geminin tam isabetle vurulduğu kaydedildi.

Yahya Seri, bu operasyonların “Filistin halkıyla dayanışma ve Filistin Direnişi’ni desteklemek için, ayrıca, ABD-İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırganlığına tepki olarak” yapıldığını belirtti.

Ayrıca, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, “saldırganlık durana ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik kuşatma kaldırılana kadar İsrail'in operasyon bölgesindeki deniz faaliyetlerine karşı koyma konusundaki kararlılığının devam ettiğini” vurguladı.