Hasan Nasrullah: Bizler Kerbela'nın çocukları ve öğrencileriyiz

10 Temmuz 2024

Hizbullah genel sekreteri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında Lübnan direniş hareketinin Filistinlilere destek amaçlı misilleme operasyonları kararından vazgeçmeyeceğini vurguladı.

YDH- Lübnan Direniş Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah salı günü yaptığı konuşmada, Hizbullah'ın Filistin halkına destek operasyonları başlatma kararından, amaçlanan hedeflere ulaşana kadar vazgeçmeyeceğinin altını çizdi.

Hasan Nasrullah şunları söyledi: "Lübnan'daki Direniş, 8 Ekim'de başlattığı operasyonları tüm destek cephelerinde arzuladığımız hedefe ulaşana kadar sürdürecektir."

Güney Lübnan, Yemen, Irak, İran ve Suriye'yi kapsayan askeri ve siyasi destek cephelerindeki tüm gerilimi azaltma senaryolarını reddeden Seyyid Nasrullah, Direniş'in pozisyonundan ve devam eden savaştaki proaktif mücadelesinden geri adım atmayacağını vurguladı.

Beyrut'un güneyinde yer alan Dahiye semtindeki Seyyidu’ş-Şüheda Kompleksi'nde bir konuşma yapan Seyyid Nasrullah, “önemli olanın çoğunluk değil, çoğunlukta da olsa azınlıkta da olsa hakikatin aranmasıdır” dedi.

Nasrullah, “Dünyanın çoğunluğu Gazze'ye destek konusunda sessiz kalıyor ve İsrail’i destekliyorsa bu, bunun doğru olduğu anlamına gelmez.” diye ekledi.

Direniş lideri “Haftalardır yardımlar Gazze'ye girmiyor, kıtlık ve salgın hastalıkların yayılması tehlikesiyle karşı karşıya. Gazze'de bu gerçeğin devam etmesi caiz midir?” diye sordu.

Hasan Nasrullah, Filistin halkını destekleyen Direniş Ekseni ülke ve grupların tutumları ile Arap ve İslam dünyasının tutumları arasındaki farklılığa dikkat çekerek bu durumu "üzücü" olarak nitelendirdi.

Gazze Şeridi'ne haftalardır insani yardım ulaştırılamamasına ve bunun sonucunda ortaya çıkan vahim tıbbi ve insani sonuçlara işaret ederek İsrail işgal ordusunun ahlaksız doğasının altını çizdi.

“Aklı başında her Müslüman Gazze'yi soracaktır: Arap ve İslam dünyası gerçekten Gazze'yi desteklemek için bir şey yapamıyor mu?” diyen Nasrullah şöyle devam etti:

“Görevimizi yaptığımıza inanıyoruz, her gün şehitler veriyoruz ve onlarla iftihar ediyoruz. En iyi kardeşlerimiz şehit oluyor, komutanlarımız şehit oluyor. Aramızda şehitler yükseldiğinde, evlerimiz yıkıldığında, savaşla tehdit edildiğimizde korkmayız ve sorumluluğumuzu bırakmayız.”

Hizbullah genel sekreteri, İmam Hüseyin'den alıntı yaparak onun sözlerini bölgede yaşanan mevcut mücadeleyle ilişkilendirdi.

Şehit İmam’dan alıntı yapan Nasrullah iki milyar Müslüman’a seslenerek şunları söyledi: "Görmüyor musunuz, hak ile amel edilmiyor ve batıldan kaçınılmıyor? Gerçekten de bir mümin Allah'ına kavuşmayı arzulamalıdır. Ölümü mutluluktan başka bir şey olarak görmüyorum ve zalimler arasında yaşamayı sıkıntıdan başka bir şey olarak görmüyorum."

Hasan Nasrullah, soykırıma sessiz ve pasif kalan Arap ve Müslüman hükümetlere doğrudan seslenerek şöyle devam etti: "Bugün Gazze'de iki milyon Müslüman açlıktan ölürken Müslümanların paraları nereye harcanıyor? Tanklar, uçaklar ve muazzam kaynaklar kimin için toplanıyor?"

Hizbullah lideri, konuşmasını İmam Hüseyin'in sözlerine gönderme yaparak şöyle tamamladı: "Bizler Kerbela'nın çocukları, müritleri ve öğrencileriyiz. Biz de ölümü mutluluktan başka bir şey olarak görmüyoruz; zalimlerle, işgalcilerle ve katillerle yaşamayı ise alçaklıktan başka bir şey olarak görmüyoruz.”