Direniş Ekseni Cephesi (9 Temmuz)

10 Temmuz 2024

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 9 Temmuz Salı günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.

Kassam Tugayları'nın 9 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şehri'nin batısındaki Tel el-Heva mahallesinin sanayi bölgesinde "TBG" roketi kullanarak bir evin içinde tahkim edilmiş bir İsrail askeri gücünü hedef aldı.

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesindeki el-Havaşi Camii yakınlarında bir evin içinde saklanan bir İsrail askeri gücünü iki tandem mermi ile hedef aldı.

Gazze Şehri'nin batısındaki Tel el-Heva mahallesinin sanayi bölgesinde bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle vurdu.

Gazze Şehri'ndeki Tel el-Heva mahallesinin batısındaki Burc er-Riyad civarında İsrail ordusuna ait bir D9 buldozerine yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi.

Gazze Şehri'ndeki Tel el-Heva mahallesinin batısındaki Halid bin Velid Camii yakınlarında iki İsrail D9 buldozerini hedef alan bir mayın tarlası patlatıldı.

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesindeki Bağdat Caddesi'nde dört Merkava 4 tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 9 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şehri'nin batısındaki Tel el-Heva mahallesinde bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle vurdu.

Netzarim ekseninde bir İsrail askeri araç konvoyunu iki 107 roketle hedef aldı.

Tulkarem'deki Nur Şems kampında İsrail ordusu ile şiddetli çatışmalara girdi.

Gazze Şehri'nin batısındaki Tel el-Heva mahallesindeki sanayi bölgesinin arkasında bir İsrail Merkava tankını zırh karşıtı bir roketle havaya uçurdu.

Gazze Şehri'ndeki Tel el-Heva mahallesinde bir İsrail askeri aracını RPG ile hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinin doğusundaki Askar kampına baskın düzenleyen İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Netzarim ekseninde İsrail ordusuna ait bir komuta ve kontrol merkezi ağır havan toplarıyla hedef alındı.

Kudüs Tugayları'nın 9 Temmuz'daki Operasyonları:

Gazze Şehri'nin batısındaki Tel el-Heva mahallesindeki sanayi bölgesi civarında İsrail askerleri ve askeri araçlarından oluşan bir topluluğu havan topu yaylım ateşiyle hedef aldı.

Gazze Şehri'nin güneybatısındaki Tel el-Heva'da ilerleme ekseninde Thaqib-barrel tipi bir yer patlayıcı cihazıyla bir İsrail askeri aracını hedef aldı ve imha etti.

Refah'taki Yebna kampının güneyindeki el-Abd Cebr bölgesi civarında İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının bulunduğu bir mevziyi havan toplarıyla hedef aldı.

Nir İshak'ı bir roket salvosu ile hedef aldı.

Gazze Şehri'nin güneybatısındaki Tel el-Heva'da bir İsrail piyade kuvvetini Berk anti-personel patlayıcı ile hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 9 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın güneyinde yer alan Selahaddin Kapısı civarını işgal eden İsrail güçlerinin toplanma alanlarını ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şehri'nin batısındaki İslam Üniversitesi'nin arkasındaki ilerleme ekseninde bulunan İsrail askerleri ve askeri araçları havan toplarıyla hedef alındı.

Mücahid Tugayları'nın 9 Temmuz'daki operasyonları:

İsrail güçlerinin Tel el-Heva mahallesindeki ilerleme eksenindeki bir mevzisini 60 kalibrelik birkaç havan toplarıyla hedef aldı.

Tel el-Heva mahallesinde ilerleyen İsrail güçlerinin bir toplanma yerini 60 mm kalibrelik birkaç havan toplarıyla bombaladı.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın 9 Temmuz'daki operasyonları:

İsrail rejiminin Feccah askeri bölgesini 107 tipi roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

Hizbullah'ın 9 Temmuz'daki operasyonları:

El-Merc bölgesini topçu ateşiyle hedef aldı.

Hadeb Yarin bölgesindeki gözetleme teçhizatını güdümlü füzelerle hedef aldı.

El-Menara yerleşimindeki bir askeri binayı uygun silahlarla hedef aldı.

Nafah üssündeki 210. Golan Tümeni karargahını düzinelerce Katyuşa roketiyle hedef aldı.

Avivim yerleşimindeki bir askeri binayı uygun silahlarla hedef aldı.

Yemen ordusunun 9 Temmuz'daki operasyonları:

Umman Denizi'ndeki Amerikan gemisi "Maersk Sentosa"yı balistik ve seyir füzeleriyle hedef aldı.

İşgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle Arap Denizi'nde "Marthopolis" gemisini insansız hava araçlarıyla hedef aldı.

Aden Körfezi'nde İsrail gemisi "MSC Patnaree"yi birkaç insansız hava aracıyla hedef aldı.

Irak İslami Direnişi'nin 9 Temmuz'daki operasyonları:

İşgal altındaki Filistin topraklarında bulunan Hayfa'daki önemli bir İsrail askeri hedefini insansız hava araçlarıyla hedef aldı.

Umm el-Raşraş'ta (Eilat) hayati önem taşıyan bir İsrail askeri hedefini insansız hava araçlarıyla hedef aldı.