Lieberman: Varoluşsal bir kriz yaşıyoruz

12 Temmuz 2024

İsrail rejiminin eski Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, rejimin kuruluşundan bu yana en tehlikeli varoluşsal krizi yaşadığını söyledi.

YDH- El Meyadin televizyonunun haberine göre bir radyo programına katılan eski savunma ve dışişleri bakanı Avigdor Lieberman, İsrail rejiminin şu an siyasi, güvenlik ve ekonomik olmak üzere çok boyutlu bir kriz yaşamakta olduğunu söyledi.

İsrail Evimiz adlı muhalefet partisinin başkanı da olan parlamento üyesi Avigdor Lieberman, İsrail'in 7 Ekim’den sonra karşılaştığı tehditlerin varoluşsal olduğunu ifade etti. 

Lieberman, İsrail rejiminin 7 Ekim'den bu yana yanlış yola saparak kazaya sebep olduğunu belirtti ve İsrail’i kastederek “Üçüncü Tapınağın yıkılma yolundayız" dedi.

Şu an yaşanmakta olan krizi İsrail'in kuruluşundan bu yana yaşadığı ciddi kriz olarak nitelendiren Lieberman, yaşanan çok boyutlu kriz karşısında hükümeti sorunları yönetememekle suçladı. 

Netanyahu'nun neyi nasıl yöneteceğini bilmediğini belirten Lieberman, Netanyahu'yu yönlendiren tek şeyin iktidarda kalma arzusu olduğunu vurguladı.