‘Lübnan Direniş Tugayları’ İsrail’i vurdu

13 Temmuz 2024

‘Siyonist İşgaline Karşı Lübnan Direniş Tugayları’, Gazze Şeridi'ndeki direnişi desteklemek amacıyla ilk askeri operasyonlarını gerçekleştirdiklerini duyurdu.

YDH- ‘Siyonist İşgaline Karşı Lübnan Direniş Tugayları’, cuma günü bir açıklama yaparak, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkını ve direnişlerini desteklemek amacıyla işgal altındaki Şebaa Çiftlikleri'ndeki ‘Ruveyset el-Karn’ bölgesini hedef alarak ilk askeri operasyonlarını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Lübnan Direniş Tugayları, Hizbullah'a bağlı, Hıristiyanların, Dürzilerin, Sünnilerin ve diğer tüm grupların katıldığı çok fraksiyonlu bir direniş grubudur.

Lübnan Direniş Tugayları’nın operasyon odasından yapılan kısa açıklamada, işgal altındaki Lübnan'ın Şebaa Çiftliklerindeki ‘Ruveyset el-Karn’ bölgesinin füzelerle hedef alındığı ve tam isabet sağlandığı belirtildi.

Operasyonun Lübnan Direniş Tugayları’nın ‘Şehit Abdül-Âl’ grubu tarafından gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada “zafere ve özgürlüğe kadar direnişin sürdürüleceği sözü” verildi.

Direniş Tugayları tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Siyonist işgal karşısında kararlı Filistin halkını desteklemek, vatanımız Lübnan ve halkını savunmak için Temmuz Savaşı'nın on sekizinci yıldönümünde, Lübnan Tugayları İsrail işgal güçlerine karşı ilk askeri operasyonlarını duyurur: 7/12/2024 Cuma günü saat 20'de Lübnan Tugayları'ndan Şehit Abdül-Âl adlı grup, işgal altındaki Lübnan'ın Şebaa Çiftlikleri'ndeki Ruveyset el-Karn bölgesine füzelerle saldırdı ve tam isabetle vurdu. Halkımıza zafere ve özgürlüğe kadar direnişe devam etme sözü veririz.”

Uzmanlar söz konusu grubun ‘Aksa Tufanı’ kapsamında gerçekleştirdiği operasyonun, Mart 1998'de kurulma amacını yansıttığını söylüyorlar. Grubun hedefinin, “Tüm direniş gruplarındaki direniş savaşçılarıyla birlikte Lübnan topraklarındaki Siyonist işgale direnmek ve işgal edilen yerleri kurtarmak” olduğu belirtiliyor.

Bu operasyon, Lübnanlı grupların İsrail işgaline karşı direnişteki rolünü gösteriyor.