Velayeti'den bölge ülkelerine Irak konusunda uyarı

01 Mart 2007

SAAF-İran Dışişleri eski Bakanı Ali Ekber Velayeti, bazı komşu ülkelerin Saddam’ın idam

SAAF-İran Dışişleri eski Bakanı Ali Ekber Velayeti, bazı komşu ülkelerin Saddam’ın idam edilmesine yönelik tutumlarını eleştirdi.

 

Bazı ülkelerin Saddam’ın idamını kullanarak Irak’ta ve bölgede  Şiilerle ve Sünniler arasında çatışma çıkarmaya çalıştığını belirten Velayeti, Saddam’ın Sünni-Şii, Kürt-Türk ayırımı yapmadan kendine karşı gelen herkesi hatta damadını ve üvey kardeşini bile çekinmeden öldürdüğünü belirtti.

 

“Şimdi böyle bir caninin idamını, uğursuz komploları için kullanmak isteyen düşmanlara karşı son derece uyanık ve dikkatli olunması gerekir” diyen Velayeti, “Irak bir gemidir, bu gemi batarsa Ortadoğu da batar, o zaman şimdi  yersiz ve tutarsız açıklamalar yapan ülkelerin liderleri ve halkları da, Müslümanlar da zarar görür. Buna da ancak İslam düşmanı emperyalist güçler sevinir’ diye konuştu.

 

Velayeti, Irak’ta halkın seçimiyle iktidara gelen gerek Maliki gerekse İbrahim Caferi hükümetinin  bölge ülkelerine barış eli uzattığını belirterek; söz konusu ülkelerden bazılarının bu teklife olumlu cevap vermediklerini Irak’ta gerici ve terörist gruplar kanalıyla karışıklık çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.