İsrail ordusu, Netanyahu'yu yalancı çıkardı

17 Temmuz 2024

İsrail ordusu, Hamas'ın 30 bin kişilik savaş gücünün neredeyse yarısının zarar görmediğini ve Tel Aviv ve Kudüs'e ulaşabilecek uzun menzilli roket ve füzelere sahip olduğunu bildirdi.

YDH - İsrail ordu sözcülüğü, Filistin direnişinin Gazze Şeridi'ndeki savaş gücüne dair Başbakan Benyamin Netanyahu'yu yalanlayacak veriler paylaştı.

Daha önce Netanyahu, Hamas'ın Gazze'nin güneyinde dört taburu kaldığını öne sürmüştü.

Rejim ordusunun iddiasına göre savaştan önce Hamas'ın Şicaiye Taburu'nda bulunan '1235 askerden kasım ve aralık aylarındaki kara harekatından sonra sadece 435'i kaldı' ve taburun mühimmatında da 'yüzde 60 ila 80' arasında bir azalma oldu.

Yapılan açıklamada, "İsrail ordusu, kara, hava ve deniz kuvvetleri savaşın hedeflerine ulaşmak için 263 gündür Gazze Şeridi'nde faaliyet göstermektedir," denilerek direnişin 30 bin kişilik savaş gücünün neredeyse yarısının zarar görmediği belirtildi.

Açıklamada, "Hamas kamikaze insansız hava araçları da dahil olmak üzere silah üretimine yeniden başladı. Hamas'ın havan topu atışlarının sayısı 2007'de bildiğimiz seviyeye geriledi," ifadelerine yer verildi.

Bununla beraber açıklamada, direnişin Tel Aviv ve Kudüs'e ulaşabilecek uzun menzilli roket ve füzelere sahip olduğuna dikkat çekildi.

Rejim ordusu, ayrıca Refah'taki işgal harekatının sona ermediğini kaydederek, "Bölgeyi bir sistem olarak ele alıyoruz, operasyon bitmedi, sadece şekil değiştiriyor," değerlendirmesini yaptı.