Direniş Ekseni Cephesi (18 Temmuz)

19 Temmuz 2024

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 18 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.

Kassam Tugayları'nın 18 Temmuz'daki operasyonları

Gazze Şeridi'nin güneybatısındaki 'Netzarim' eksenindeki İsrail güçlerini ağır havan toplarıyla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde 'Hermeş' ve 'Bertaa' arasında bir İsrail askeri aracına patlayıcı bir cihaz patlattı.

Nasır Selahaddin Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafah'taki Tel el-Sultan mahallesinin güneybatısındaki el-İzba bölgesinde bulunan İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 18 Temmuz'daki operasyonları

İsrail ordusunun Gazze Şehri'nin güneyindeki 'Netzarim' eksenindeki ikmal hattındaki komuta ve kontrol merkezini 107 mm'lik roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

'Netzarim' ekseninde mevzilenmiş İsrail güçlerini 107 mm'lik roketler ve ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Nablus şehrini işgal eden İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki el-Eyn kampı çevresine saldıran İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Kudüs Tugayları'nın 18 Temmuz'daki operasyonları

İsrail ordusunun 'Netzarim' eksenindeki komuta ve kontrol merkezini 107 mm'lik roketlerle hedef aldı.

Gazze Şeridi’ndeki 'Mefalsim' ve 'Nir Am' roket yaylım ateşiyle hedef alındı.

Mücahid Tugayları'nın 18 Temmuz'daki operasyonları

'Netzarim' ekseninde konuşlanmış İsrail güçlerini iki adet 107mm roketle hedef aldı.

Ensar Tugayları ile ortak bir operasyonda, İsrail ordusunun Gazze Tümeni'nin 'Reim'deki karargahı iki adet 107 mm roketle hedef alındı.

Ensar Tugayları'nın 18 Temmuz'daki operasyonları

Mücahid Tugayları ile ortak bir operasyonda, 'Reim'deki 107 mm'lik roketlerle İsrail güçlerinin karargahını hedef aldı.

Hizbullah'ın 18 Temmuz'daki operasyonları

Saat 14:44'te Hizbullah savaşçıları Hadeb Yarin'de bir vinç üzerinde yeni kurulan casusluk teçhizatını uygun silahlarla hedef alarak tam isabetle vurdu ve imha etti.

Saat 15:30'da İslami Direniş savaşçıları Metulla yerleşkesinde toplama ve keşif ekipleri için yeni kurulan merkeze yerleştirilen casusluk teçhizatını güdümlü füzeyle hedef alarak tam isabetle vurdu ve imha etti.

Saat 16:02'de Direniş, savaşçılarının İsrail'e ait Birket Rişa ve el-Rahib mevkilerini Burkan roketleriyle bombaladığı, hedefleri tam isabetle vurduğu ve her iki mevkide de yangın çıkmasına neden olduğu iki operasyon gerçekleştirdi.

Saat 17:05'te İslami Direniş, işgal altındaki Lübnan'ın Kefr Şuba Tepeleri'nde bulunan İsrail'e ait Ruveysat el-Alem bölgesine topçu roketleriyle saldırdı ve tam isabet sağladı.

Saat 17:05'te Direniş, Hadeb Yarin bölgesindeki bir İsrail Merkava tankına tanksavar füzeleriyle saldırdı ve tankı tam isabetle vurarak imha etti.

Hizbullah Direnişi savaşçıları, işgal altındaki Filistin kenti Safed'in güneydoğusundaki kuzey bölgesinde 210. Tugay'ın karargahı ve depolarını barındıran Filon üssüne tek yönlü insansız hava araçlarıyla hava saldırısı düzenledi. Direniş, saldırıda üsteki subay ve askerlerin mevzi ve konaklama yerlerinin hedef alındığını ve isabet kaydedildiğini açıkladı. Grup, operasyonun İsrail'in Bekaa'nın batısındaki Gazze ve Lübnan'ın güneyindeki Cebel el-Butum kasabalarındaki saldırı ve suikastlarına bir cevap olduğunu söyledi.

Saat 17:17'de Direniş, İsrail'in el-Merc bölgesini Burkan roketleriyle bombaladı ve doğrudan isabet sağladı.

İslami Direniş, Yaara yerleşiminin güneyinde yeni kurulan Batı Tugayı (300) karargahına tek yönlü insansız hava araçlarıyla bir hava saldırısı düzenledi. Subay ve askerlerinin mevzilerini ve konaklama yerlerini hedef aldı ve teyit edilmiş isabetler elde etti. Hizbullah ayrıca, operasyonun İsrail'in, Bekaa'nın batısındaki Gazze ve Lübnan'ın güneyindeki Cebel el-Butum kasabalarında gerçekleştirdiği saldırı ve suikastlara yanıt olarak düzenlendiğini açıkladı.