Direniş Ekseni Cephesi (20 Temmuz)

21 Temmuz 2024

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 20 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.

Kassam Tugayları'nın 20 Temmuz'daki operasyonları:

İsrail ordusuna ait bir Apaçi helikopteri Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Bureyc Kampı'nın doğusunda halka ateş açtığı sırada SAM-7 füzesiyle hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Cuhr ed-Dik bölgesinin doğusuna sızan İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Refah'ın doğusundaki George Caddesi'nin güneyinde yer alan Harun Camii civarındaki karmaşık bir operasyonda bir İsrail askeri Merkava tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Refah'ın doğusundaki George Caddesi'nin güneyinde bir grup İsrail askerini Yasin 105 roketi ve “Radiya” patlayıcı cihazıyla hedef aldı ve geride çok sayıda kayıp bıraktı.

İşgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Yukarı el-Celil'in batı kesimindeki “300. Tugay - ‘Şumera’” karargâhını güney Lübnan'dan roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki Şabura kampında bir İsrail askeri Merkava 4 tankını Yasin roketiyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısında yer alan Tel el-Sultan'da önceden tuzaklanmış bir tünel içinde İsrail askeri piyade gücüne pusu kurdu.

Kudüs Tugayları'nın 20 Temmuz'daki operasyonları:

İsrail ordusunun “Nahal Oz” bölgesini birkaç ağır kalibreli havan topu ile hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 20 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin güneyindeki Yebna Kampı'nın ortasında bir İsrail askeri aracı RPG ile hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin güneyinde bulunan Yebna kampının merkezindeki İsrail askeri birliklerini 107 mm'lik iki roket ve ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldı.

İsrail ordusunun “Netzarim” eksenindeki bir komuta ve kontrol merkezini iki adet 107 mm kalibrelik roket ve ağır havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şehri'nin güneyindeki “Netzarim” ekseninde bulunan İsrail ordusunun karargahını birkaç havan topuyla vurdu.

Mücahid Tugayları'nın 20 Temmuz'daki operasyonları:

Ensar Tugayları ile ortak bir operasyonda “Netzarim Ekseni” olarak bilinen bölgede konuşlu İsrail güçlerini 107 mm'lik roketlerle hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 20 Temmuz'daki operasyonları:

Refah şehrinin batısındaki Tel el-Sultan mahallesinde bulunan “Laffat Bedr” bölgesinde bir İsrail askeri personel taşıyıcısını RPG ile hedef aldı.

Hizbullah'ın 20 Temmuz'daki operasyonları:

El-Menara bölgesi civarında toplanan İsrail askerlerini topçu atışıyla hedef aldı.

Defna yerleşimi onlarca Katyuşa roketiyle ilk kez hedef alındı.

Zebdin yerleşimini roket yağmuruyla hedef aldı.

Ez-Zaura bölgesine insansız hava araçları ve topçu ateşi açarak İsrail subay ve askerlerinin yerleşim yerlerini ve Demir Kubbe platformlarını hedef aldı.