'İsrail, direnişin koşullarını kabul etti'

24 Temmuz 2024

Siyonist rejimin Mısır'a direnişin Selahaddin Koridoru ve Refah ile ilgili koşullarını kabul ettiği bildirdiği öne sürüldü.

YDH - Mısır basınına göre İsrail, salı günü Mısır'a bir güvenlik heyetinin esir takası anlaşması müzakerelerindeki bazı noktaları görüşmek üzere çarşamba günü Kahire'ye geleceğini bildirdi.

Jerusalem Post gazetesinin aktardığına göre İsrail, Kahire'ye Selahaddin Koridoru ve Refah ile ilgili koşulları kabul ettiğini belirtti.

Koşulların neler olduğuna dair henüz bir bilgi paylaşılmadı. Yine de müzakerelerin tamamlanmasındaki en önemli unsurun Hamas'ın bölgede inşa edilenlerin sökülmesi talebi olduğu vurgulandı.

Haberde, ayrıca Mısırlı bir güvenlik heyetinin anlaşma ve altı haftalık geçici bir ateşkes için yapılacak görüşmelere katılmak üzere perşembe günü Doha'ya gideceği anımsatıldı.

Bundan önce Hamas, Mısır'a müzakerelere devam edebilmek için Gazze Şeridi'ndeki askeri faaliyetlerin tamamen durdurulmasını beklediğini açıklamıştı.

Hamas, ayrıca yaşayan esirlerin üçte birine karşılık yaklaşık 1000 tutsağın serbest bırakılmasını ve 42 gün boyunca her gün 600 kamyonun girişini şart koşmuştu.

Direnişin bir diğer talebi de yardım operasyonlarının başlaması, altyapının onarılması ve yakıt girişinin sağlanmasıydı.

Aynı zamanda direniş, Refah sınır kapısının İsrail varlığı olmaksızın yeniden faaliyete geçirilmesini talep etmişti.