Direniş Ekseni Cephesi (24 Temmuz)

25 Temmuz 2024

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 24 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.

Kassam Tugayları'nın 24 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bulunan Yebna kampında İsrail askeri gücünün üzerine önceden tuzaklanmış bir evi patlattı ve kayıplara neden oldu.

Bir Merkava 4 tankını ve bir İsrail askeri D9 buldozerini iki Yasin 105 roketiyle hedef aldı ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bulunan el-Avda Camii yakınlarında bir piyade gücü ile çatışmaya girdi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda yer alan Beni Suheyla'da İsrail ordusuna ait bir Merkava tankı Şuaz patlayıcı cihazıyla hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyinde, Han Yunus'un doğusundaki Beni Suheyla'da bir İsrail askeri tankı Yasin 105 roketiyle hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda yer alan Beni Suheyla'da İsrail ordusuna ait bir zırhlı personel taşıyıcı Şuaz patlayıcı cihazıyla hedef alındı.

Kudüs Tugayları'nın 24 Temmuz'daki operasyonları:

Netzarim eksenindeki ikmal hattında İsrail askerleri ve askeri araçlardan oluşan bir konvoyu havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeydoğusundaki ilerleme ekseninde İsrail askerleri ve askeri araçlarından oluşan bir grubu 60 mm'lik havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğusundaki ilerleme ekseninde İsrail askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 24 Temmuz'daki operasyonları:

‘Nahal Oz’ bölgesini 107 mm'lik bir roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın batısında yer alan Tel el-Sultan'daki İsrail askeri birliğini 107 mm'lik iki roket ve ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldı.

Netzarim eksenindeki İsrail askeri birlikleri iki adet 107mm roketle hedef alındı.

Mücahid Tugayları'nın 24 Temmuz'daki operasyonları:

Aksa Şehitleri Tugayları ile ortak bir operasyonda İsrail ordusunun Gazze Tümeni'nin Reim'deki komuta ve kontrol merkezi roket yağmuruna tutuldu.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın 24 Temmuz'daki operasyonları:

Netzarim eksenindeki bir İsrail askeri komuta ve kontrol noktasını ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 24 Temmuz'daki operasyonları:

Nasır Selahaddin Tugayları ile ortak bir operasyonda merkez vilayetin kuzeyindeki Netzarim'de İsrail askeri komuta ve kontrol noktası ile ikmal eksenini ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 24 Temmuz'daki operasyonları:

Lübnan'ın İsrail işgali altındaki Şebaa bölgesinde yer alan Ruveysat el-Karn bölgesini füzelerle hedef aldı.

El-Malikiye bölgesindeki askeri araçları füze ve top mermileriyle hedef aldı.

Irak İslami Direnişi'nin 24 Temmuz'daki operasyonları:

İşgal altındaki Umm el-Raşraş'ın (Eilat) kuzeyindeki önemli bir askeri hedefe insansız hava aracı saldırısı düzenledi.