Yemen İhvanından İsrail'e propaganda desteği

29 Temmuz 2024

Müslüman Kardeşler örgütünün Yemen kolu olan Islah Partisi, Ensarullah Hareketi'ni İsrail'le savaşarak İran'a hizmet etmekle suçladı.

YDH- Yemen Islah Partisi'nin haber sitesi el-Islah, skandal ifadelerin yer aldığı bir yazıyı yayımladıktan sonra kaldırdı.

Yemen İhvanı olarak bilinen, Suudi rejiminin Yemen’deki en önemli vekil gücü olan Islah Partisi, Ensarullah Hareketi ile ilgili son açıklamaları nedeniyle eleştirilere maruz kaldı.

Partinin resmi internet sitesinde yer alan makalede Siyonist rejimin Hudeyde'ye yaptığı son saldırıdan Ensarullah hareketini sorumlu tuttu.

Makalede Ensarullah liderliğinde kurulan Sanaa merkezli Yemen hükümetine bağlı silahlı kuvvetlerin Filistin'i destekleyen eylemlerinin İran'ın çıkarlarına hizmet ettiği iddia edildi.

Makale Filistinliler arasında öfkeye yol açarken Arap ve İslam dünyasından da sert tepkiler aldı.

El-Islah'ta yer alan yazı, şu skandal ifadelerle başlıyordu:

“İran ve İsrail'in gündemine hizmet eden Husi milisleri Yemen'e yıkım getiriyor''

El-Islah'ın tepkiler sonrasında kaldırdığı makalede, İsrail ve Batı medyasının direnişe yönelttiği propaganda dilini yansıtan şu ifadeler dikkat çekti:

''Husi terörist milisleri, Yemen'i her düzeyde yok edip dünyanın en kötü insani felaketini yaşatmakla kalmadı, aynı zamanda dış taraflardan daha fazla acı ve yıkım getirmeye devam etti. Bunlardan sonuncusu İsrail'in Hudeyde limanına yönelik saldırısıydı.'' 

Sanaa merkezli Ulusal Kurtuluş hükümetine bağlı Yemen ordusu, Gazze direnişine destek vermek için Tel Aviv'in en iyi korunan bölgesini İHA ile vurmuş, İsrail rejimi de buna karşı Yemen'in Hudeyde ilindeki petrol tesislerini ve elektrik santralini bombalamıştı.