Suriye'deki Dürzilerin lideri: İsrail nifak tohumları ekmeyi amaçlıyor

30 Temmuz 2024

Suriye'deki Dürzi toplumunun lideri Şeyh Yusuf el-Cerbu, İsrail'in fitne ve bölgeyi istikrarsızlaştırma faaliyetlerine dikkat çekti.

YDH- El-Meyadin’e bir röportaj veren Suriye'deki Dürzi toplumunun şeyhi Yusuf el-Cerbu ‘Mecdel Şems’ olayı sonrası yaşananlarla ilgi önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail'e ait bir Demir Kubbe füzesinin, işgal altındaki Golan’da Dürzilerin çoğunlukta olduğu Mecdel Şems'te bir çocuk parkını vurarak en az 12 sivilin ölümüne yol açmasının ardından İsrail rejimi Hizbullah’ı suçlamıştı.

El-Cerbu yaptığı açıklamada, İsrail'in bölgede fitne ve istikrarsızlık tohumları ekmeye yönelik devam eden faaliyetlerini güçlü bir şekilde kınadı.

El-Cerbu, Mecdel Şems'deki Dürzi toplumunun direncine ve kararlılığına olan sarsılmaz güvenini dile getirerek, değerlerini ve ilkelerini koruma konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

Zorlu koşullara rağmen, Dürzi toplumunun Arap kimliği ve direnişinin önemli bir dayanağı olmaya devam ettiğini söyleyen Dürzi lider, anlaşmazlık yaratma ve bölücü gündemleri uygulama girişimlerine karşı sağlam durduğunu vurguladı.

El-Cerbu, toplumunu düşmanın komploları olarak tanımladığı tehditler konusunda son derece dikkatli olmaya çağırdı. Bu zorluklar karşısında uyanık olmanın önemini dile getirdi.

Şeyh Yusuf el-Cerbu ayrıca, Mecdel Şems sakinlerinin İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu suçlu olarak nitelendirmelerinin sürpriz olmadığını ifade etti.

İşgal altındaki Golan Tepeleri ve Mecdel Şems sakinlerinin direncini öven Dürzi lider, İsrail işgali tarafından desteklenen terörist gruplar olarak nitelendirdiği gruplara karşı kararlı direnişlerini takdir etti. Topluluğun bu tehditlere karşı koyma ve topraklarını savunma konusundaki kararlılığını vurguladı.

İşgal altındaki Suriye toprağı Golan'da yaşayanlar pazartesi günü İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Mecdel Şems'e girmesini engellemiş ve Netanyahu'yu faşist ve suçlu olarak nitelendirmişlerdi.

Aynı şekilde bölge sakinleri İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Ekonomi Bakanı Nir Barakat, Çevre Bakanı Idit Silman ve Enerji Bakanı Eli Cohen'i de kovmuştu.