İsrail medyası Dahiye saldırısının başarısızlığını teyit etti

30 Temmuz 2024

İsrail ordusu, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta üst düzey bir Hizbullah komutanını hedef almaya çalıştığı bir saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.

YDH- İsrail basınından Yediot Ahranot'un geçtiği habere göre, İsrail Salı akşamı Beyrut'un güney banliyösüne düzenlediği saldırıda, “Hacı Muhsin” olarak bilinen üst düzey Hizbullah yetkilisi Fuad Şukur'un hedef alındığını bildirdi.

Kaynakların Suudi kanalı el-Hades'e verdiği bilgiye göre saldırıya uğrayan yerde Hizbullah ve İran Devrim Muhafızları'nın koordinasyon ofisi bulunuyordu. 

İsrail ordusu saldırının sorumluluğunu üstlenerek “Mecdel Şems'de çocukların katledilmesinden ve çok sayıda İsrailli sivilin öldürülmesinden sorumlu komutanı” hedef aldığını belirtti.

Hizbullah, Mecdel Şems ile ilgili herhangi bir sorumluluğu kesin bir dille reddederken, olayın ardında İsrail'in Demir Kubbe hava savunma sistemlerinin olabileceğine dair makul şüpheler de varlığını sürdürmüştü.

Yediot Ahranot'un, İsrail medyasındaki haberlerden aktardığına göre Fuad Şukur'un akıbeti belirsizliğini koruyor. 

Üç güvenlik kaynağı Reuters'e “akıbeti bilinmiyor” derken, diğer güvenlik yetkilileri yerel medyaya saldırıda bir kadının öldüğünü ve yedi kişinin de yaralandığını söyledi.

Lübnanlı güvenlik kaynaklarının el-Hades'e aktardığına göre, İsrail ordusunun hedeflediği Fuad Şukur binayı saldırıdan önce terketti. 

İsrail rejiminin Salı akşamı banliyöye düzenlediği saldırının başarısız olduğunu olduğuna ilişkin haberler İsrail basınında yer alırken, onların yanı sıra, İran Tasnim ajansı ve Rus Sputnik'te de teyit ediliyordu. 

Lübnan'dan yayın yapan el-Meyadin saldırının bir konutu hedef aldığını ve binanın kısmen çökmesine yol açtığını bildirdi.

Yediot Ahranot, banliyö saldırısı sonrasında Hizbullah'ın ''nasıl bir yanıt vereceğini kestirmenin zor'' olduğunu vurguladı.