İsmail Heniye'ye terörist saldırı

31 Temmuz 2024

İran Devrim Muhafızları ve Hamas, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'daki evine düzenlenen hava saldırısında şehit olduğunu duyurdu.

YDH- El-Meyadin'e göre, İran Devrim Muhafızları, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'nin Tahran'da bir korumasıyla birlikte şehit olduğunu duyurdu.

Hamas, siyasi büro başkanının “Tahran'daki konutuna düzenlenen hain Siyonist hava saldırısında” öldürüldüğünü belirterek Hamas yetkilisinin şehadetini doğruladı.

İran Devrim Muhafızları daha sonra yaptığı açıklamada “Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'nin şehit edilmesinin boyutlarını inceliyoruz ve soruşturmanın sonuçlarını daha sonra açıklayacağız” dedi.

Filistinli direniş grubunun siyasi ofisini Katar'ın başkenti Doha'dan yöneten Hamas'ın üst düzey liderlerinden İsmail Heniye Çarşamba günü suikaste uğradı. Heniye şehit olduğunda 62 yaşındaydı.

Hamas, Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'nin Tahran'da bir İsrail hava saldırısı sonucu şehit edildiğini açıkladı.

İsmail Heniye'nin İran'ın başkentinde bir hava saldırısı sonucu öldürüldüğünü açıklayan Devrim Muhafızları ve Hamas, günün erken saatlerinde yaptıkları açıklamada bölgesel çatışmayı birden fazla cephede tırmandırma riski taşıyan bu şok suikasttan İsrail'i sorumlu tuttu.

İsrail rejimi, yetkililerine Heniye'ye yönelik terörist saldırıyla ilgili olarak konuşma yasağı getirdi.