Direniş Ekseni’nden intikam sözü

31 Temmuz 2024

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Heniye'nin Siyonist rejimin terör saldırısı sonrası şehit olmasının ardından açıklamalarda bulunan Filistinli direniş grupları, Hizbullah, Haşd Şaabi ve Yemen Siyonist suçlara karşı direnişin devam edeceğini bildirdiler.

YDH- İsmail Heniye’nin şehadeti sonrası Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları şu açıklamayı yaptı:

“Komutan Heniye'ye İran başkentinin göbeğinde gerçekleştirilen canice suikast, savaşı yeni boyutlara taşıyan önemli ve tehlikeli bir olaydır. Bu olay tüm bölgede büyük yankı uyandıracaktır.

Direnişin güçlenmesinde, milletin çabalarının birleştirilmesinde, enerjilerinin harekete geçirilmesinde ve pusulanın Kudüs'e yönlendirilmesinde şehidin önemli bir rolü vardı.

Düşman, saldırı çemberini genişleterek, direniş liderlerine çeşitli alanlarda suikastlar düzenleyerek ve bölge ülkelerinin egemenliğini ihlal ederek yanlış hesap yaptı. Kibirle kör olan suçlu Netanyahu, işgalci varlığı uçuruma sürüklüyor ve onun çöküşünü ve Filistin topraklarından tamamen yok oluşunu hızlandırıyor.

Artık bu Siyonist çılgınlığın durmasının, bu azgın düşmanın dizginlenmesinin, orada burada oynayan elinin kesilmesinin ve saldırganlığından caydırılmasının zamanı gelmiştir.

Düşmanın çeşitli alanlarda devam eden suçları, bölgedeki tüm ülkeler ve halklar için alarm zilini çalıyor. Bu suçlar, Filistin'deki direnişi destekleme ve yardım etme konusunda herkesi teşvik etmelidir; çünkü burası tüm ulusun ileri savunma hattıdır.

Bu nedenle de düşman onu kırmak ve halklara karşı en büyük saldırılara girişmek için yoğun çaba gösteriyor.

Bugün Gazzeli çocukların, kadınların, gençlerin ve yaşlıların kanıyla, halkımızın ve milletimizin evlatlarının ve mücahitlerinin kanıyla karışan liderimiz İsmail Heniye'nin kanı, direnişin ve liderlerinin savaşın kalbinde halklarıyla yan yana, kararlı olduğunu doğruluyor.

Bu temiz kan, elbette boşa gitmeyecek; aksine, kurtuluşa giden yolda bir işaret olacak.

Düşman, bu saldırganlığının bedelini Gazze'de, Batı Şeria'da, canavar varlığı içinde, milletimizin ve halkımızın mücahitlerinin elinin uzandığı her yerde, Cenab-ı Allah'ın izniyle kanıyla ödeyecek.”

Filistin İslami Cihad Hareketi tarafından yapılan açıklamada da “Suçlu düşman tarafından direnişin bir sembolüne karşı gerçekleştirilen bu günahkâr suikast, halkımızı tüm sınırları aşan Siyonist caniliğe son vermek için direnişi sürdürmekten alıkoymayacaktır” denildi.

İslami Cihad, Hamas'a, büyük liderin ailesine, destekçilerine ve sevenlerine en içten taziyelerini sunarken, “gaspçı varlığa karşı direnişte Hamas ile birlikteliğini” vurguladı.

Filistin'deki Direniş Komiteleri de Filistin halkı ile Arap ve İslam uluslarına büyük direniş lideri için taziyelerini iletti. Komiteler yaptıkları açıklamada ona ve bu kutlu yolda davayı ve kutsalları savunan tüm şehitlere sadık kalacaklarını teyit etti.

Filistin halkının ve direnişinin büyük bir lideri ve sembolünün öldürülmesinin “Direnişin bu hain Siyonist düşmanı işgal altındaki topraklardan, nehirden denizine kadar kovma yolundaki azim ve kararlılığını zayıflatmayacağını” vurguladılar.

Açıklamada şöyle denildi: “Siyonist düşman 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda yaşananlardan ders almadı. Suikast politikası sadece direnişin tüm cephelerde ve tüm alanlarda çabalarını arttıracak, direniş operasyonlarını ve açık çatışmaları sürdürme konusunda daha güçlü ve kararlı hale getirecektir.”

Ayrıca “büyük şehit lider Ebu el-Abid Heniye'nin kanının, tüm çatışma ve angajman alanlarında direnişin kutlu saldırılarıyla kırılacak ve aşağılanacak olan Nazi düşmanının varlığını sarsacak ve yakacak bir lanet olacağını” vurgulandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de Heniye'nin yasını tutarak onun İsrail soykırımı karşısında Filistin'in varlığını savunma mücadelesinde şehitlerin yolunu izlediğini belirtti. Cephe, Filistin halkını, Arap ve İslam uluslarının halklarını ve dünyanın özgür insanlarını “bölgeyi ve tüm dünyayı ateşlemek için suçlarını sürdüren cani düşmana karşı ayaklanmaya ve isyan etmeye” çağırdı.

Hizbullah

Hizbullah, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniye'nin şehadetinin ardından bugün resmi bir açıklama yayınlayarak en derin taziyelerini ifade etti ve tüm Filistinli gruplara başsağlığı dileklerini iletti.

Hizbullah, Heniye'yi Amerikan hegemonyasına ve Siyonist işgale cesurca karşı çıkan “büyük ve samimi bir lider” olarak övdü.

Açıklamada, Heniye'nin Filistin davasına olan sarsılmaz bağlılığı ve liderliği boyunca hayatını feda etmeye hazır olduğu vurgulandı.

Hizbullah ayrıca, Heniye'nin ailesine başsağlığı dileyerek, işgal altındaki Kudüs'ün ve tüm Filistin'in özgürleştirilmesi mücadelesine kattıkları fedakârlıkları ve verdikleri sayısız şehidi takdir ettiklerini ifade etti.

“Lider Heniye'nin şehadeti direnişin tüm alanlarındaki özgürlük savaşçılarının azim ve kararlılığını arttıracaktır” denilen açıklamada, Heniye'nin ölümünün “kadın ve çocuk katili ve Gazze'de soykırım uygulayan” Siyonist rejime karşı mücadele edenlerin azmini güçlendireceği vurgulandı.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Hizbullah olarak bizler, bu büyük liderin kaybından duyduğumuz acıyı, düşmanın işlediği cinayetlerden duyduğumuz öfkeyi, hareketlerimizdeki halkların liderlerini ve mücahitlerini şehadete götürmelerinden duyduğumuz gururu ve sadık mücahit kulları için ilahi zafer vaadine duyduğumuz güveni paylaşıyoruz.”

Yemen

Yemen Sanaa merkezli hükümetin cumhurbaşkanı da direniş lideri İsmail Heniye'nin şehit edilmesinin ardından ülkede üç günlük yas ilan etti ve bayrakların indirilmesi talimatını verdi.

Mehdi el-Meşat yaptığı açıklamada, İsrail düşmanı tarafından gerçekleştirilen menfur suikastı kınayarak, düşmanın 7 Ekim'den bu yana tüm cephelerde şaşkınlık ve başarısızlık içinde olduğunu kaydetti.

Heniye'nin şehadetinin Filistin halkı ve tüm İslam milleti için önemli bir kayıp olduğunu vurguladı.

Meşat, Yemen'in “Hamas ve tüm direniş cephelerindeki mücahitlerin yanında kararlılıkla duracağını” da teyit ederek, “Siyonist ve Amerikan düşmanlarının direniş liderlerine yönelik suikast dalgası da dahil olmak üzere savaş ve çatışmanın genişlemesinin sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini” vurguladı.

Cumhurbaşkanı Mashat, ulusun karşı karşıya olduğu zorluklarla mücadele etmek için tüm direniş gruplarına birlik ve dayanışma çağrısında bulunarak, Yemen halkının zafere ulaşana kadar Filistin davasını desteklemeye devam edeceğini teyit etti.

 

Irak Halk Seferberlik Güçleri (Haşd Şaabi)

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Heniye'nin şehadeti sonrası bir açıklama yayımlayan Irak Halk Seferberlik Güçleri (Haşd Şaabi) de Siyonist rejiminin terör saldırısını şiddetle kınayarak direnişin devam edeceğini vurguladı.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gün geçtikçe şer ve kibir güçleri kan dökmeye ve pervasız saldırılarla egemenliği ihlal etmeye devam ediyor.

Babil vilayetinin kuzeyinde Halk Seferberlik Güçlerimize yönelik acımasız saldırı, bizi Irak'ın egemenliğini ve onurunu savunmak için tüm ulusal, yasal ve meşru sorumluluklarımızı yerine getirmeye ve yabancı güçlerin ülkemizden derhal çekilmesi kararının alınması için çabalarımızı birleştirmeye çağırıyor.

Bu saldırının, gaspçı varlığın Hamas'ın siyasi büro başkanı şehit kardeş lider İsmail Haniye'ye yönelik suikast operasyonuyla aynı zamana denk gelmesi, düşmanların bölgeyi ateşleme, savaş ve saldırganlık çemberini genişletme planlarını ifşa ederken, masum şehitlerimizin ruhları için dua ediyor ve ailelerini teselli ediyoruz.

Filistin halkına, İslami Direniş Hareketi Hamas'taki onurlu kardeşlerimize ve tüm direniş savaşçılarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz.

Ömrünü cihat, mücadele ve Filistin'in kurtuluşu yolunda harcayan şehidin kanının boşa gitmeyeceğini, korkakça düzenlenen suikast operasyonundaki bu suç ve pervasızlığın sadece onurlu ve özgür direniş savaşçılarını cihat yoluna devam etme konusunda daha kararlı kılacağını teyit ediyor, Yüce Allah'tan şer ve sömürgecilik güçleri karşısında mücahitlere sabır ve güç vermesini niyaz ediyoruz.”