Bağdat’ın güvenliği için peşmergeden yararlanılacak Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
01 Temmuz 2007 · 01:00

Bağdat’ın güvenliği için peşmergeden yararlanılacak

SAAF-ABD Başkanı George Bush’un yeni Irak stratejisi çerçevesinde Bağdat’ın güvenliği için

SAAF-ABD Başkanı George Bush’un yeni Irak stratejisi çerçevesinde Bağdat’ın güvenliği için peşmerge güçlerinden yararlanılacağı belirtildi.

 

New York Times gazetesinde yer alan habere göre Irak’a ilişkin yeni strateji çerçevesinde 20 bin yeni ABD askerinin bölgeye gönderilmesi düşünülürken, Bağdat’ın güvenliğinin sağlanması için üç Irak birliğinin ABD askerlerine yardımcı olmak üzere görevlendirileceği, bu birliklerden ikisinin ise peşmerge güçlerinden oluşacağı belirtildi.

 

New York Times, Demokrat Partili senatörlerin Irak’a yeni askeri birlik gönderilmesine soğuk baktığını belirtirken, Irak Meclisi Başkan Yardımcısı Arif Tayfur, Kürt liderlerinin bu güçle gerektiğinde Bağdat’ın güvenliğinin sağlanması için plana katılmaya hazır olduğunu söyledi.

 

KDP’ye bağlı Peyamner internet sitesine demeç veren Tayfur, “Katılımla ilgili olarak ayrıntılardan haberdar değilim. Peşmerge gücü plana katılsa bile bu katlım belirlenmiş, sınırlı bir katılım olacak” dedi.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 22.09.2026 15:41 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/2070/bagdat-in-guvenligi-icin-pesmergeden-yararlanilacak