Gazze Şeridi’nde önemli toplantı

02 Ağustos 2024

Hamas ve İslami Cihad Hareketi'nin, Aksa Tufanı'nın 300. günü münasebeti ile Gazze Şeridi'nde bir toplantı düzenlediği bildirildi.

YDH- Filistin direniş hareketleri Hamas ve İslami Cihad arasında, Aksa Tufanı'nın 300. gününe girilmesi dolayısıyla dün Gazze Şeridi'nde ulusal düzeyde bir toplantı yapıldı.

Direniş grupları adına yapılan açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye ve Hizbullah’ın üst düzey komutanı Fuad Şukur’un da aralarında bulunduğu direniş liderlerine yönelik suikast suçlarının, direnişi zayıflatmayacağı vurgusu yapıldı.

Açıklamada ayrıca direnişin verdiği fedakarlıklara bakılmaksızın, topraklarını savunma ve kutsal mekanları koruma görevini yerine getirme konusunda önce Allah'a, sonra halkına ve milletine söz verdiği belirtildi.

Gruplar, direnişin, tüm Filistin topraklarında başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma haklarını elde edinceye kadar devam edeceğini belirtti.

İşgalcilerin ve ABD yönetiminin "savaşın ertesi günü" olarak adlandırdığı günün, tamamen Filistinlilere ait bir gün olduğunu vurgulayan gruplar, bu konudaki kararın Filistin halkına, onun güçlerine ve yiğit direnişine bağlı olduğunu ifade ettiler.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Kim olursa olsun hiç kimsenin bağımsız ulusal karara müdahale etmesine, onu baltalamasına izin verilmeyecek. İşgalin eline alet olmayı kabul eden her türlü güce, aralarında hiçbir ayrım yapılmaksızın, işgale uygulanan muamelenin aynısı uygulanacaktır.”

Direniş grupları ayrıca, İsrail’in bugüne kadar belirlediği hiçbir amaca ulaşamadığını ve ulaşamayacağını vurguladı. Batı Şeria ve işgal altındaki iç kesimlerdeki halka direnişi büyütme, işgalin projelerini boşa çıkarma ve işgalcilere ve ajanlarına suçlarının bedelini ödetme çağrısı yaptılar.