Direniş Ekseni Cephesi (1 Ağustos)

02 Ağustos 2024

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 1 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.

Kassam Tugayları'nın 1 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şehri'nin güneyindeki Tel el-Heva mahallesinde bulunan Üniversite kampüsü civarında makineli tüfeklerin kullanıldığı yoğun çatışmaların ardından iki bina içinde konuşlanmış bir İsrail askeri gücü birkaç anti-personel mermisiyle hedef alındı.

Gazze Şehri'nin güneyindeki Tel el-Heva mahallesindeki Üniversite kampüsü civarında İsrail askeri piyade gücü ve askeri araçları bir anti-personel mermiyle hedef alındı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 1 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şehri'nin güneyindeki Tel el-Heva mahallesindeki Barselona bölgesi civarında bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle vurdu.

Netzarim ekseninde İsrail ordusunun komuta ve kontrol mevzilerine topçu ve roket saldırısı düzenledi.

Kudüs Tugayları'nın 1 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şehri'nin güneybatısındaki Tel el-Heva mahallesi yakınlarında bir İsrail piyade kuvvetini barındıran önceden tuzaklanmış bir binayı patlattı.

Kassam Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan eş-Şabura kampının Ebu es-Sabir bölgesinde bir İsrail askeri aracını zırh karşıtı bir mermiyle hedef aldı.

Gazze Şehri'ndeki Tel el-Heva mahallesinin güneyinde "Ebabil" patlayıcı mermileri ve ağır kalibreli havan mermileri kullanarak İsrail askerleri ve askeri araçlarından oluşan bir topluluğu hedef aldı.

Kassam Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Şabura kampında İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Fırtına Güçleri'nin 1 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şehri'nin güneyindeki Netzarim eksenindeki ikmal hattında İsrail güçlerinin bir toplantısını ve askeri araç konvoyunu havan mermileriyle hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 1 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın batısında ilerleyen bir İsrail askeri gücünü hedef alan bir anti-personel patlayıcı cihaz patlatıldı.

Hizbullah'ın 1 Ağustos'taki operasyonları:

Mitsova yerleşimine düzinelerce Katyuşa roketi fırlattı.