Sudan Dış İşleri Bakanı Ali Sadık'tan şok iddia Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
ARAP DÜNYASI
01 Ağustos 2007 · 01:00

Sudan Dış İşleri Bakanı Ali Sadık'tan şok iddia

SAAF-Sudan Dışişleri Bakanı Ali Sadık, Pazar günü yaptığı açıklamada BM görevlilerinin

SAAF-Sudan Dışişleri Bakanı Ali Sadık, pazar günü yaptığı açıklamada BM görevlilerinin Sudan’daki genç kızlara tecavüz ettiği iddialarına üzüldüklerini ve hadise karşısında suskun kalmayacaklarını söyledi.

BM görevlilerinin aralarında 12 yaşında çocukların da bulunduğu genç kızlara tecavüz iddialarını değerlendiren Sudan Dışişleri Bakanı, “gerekli soruşturmanın yapılacağını ve iddiaların doğrulanması durumunda hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti.

Ali Sadık ayrıca “Bu hadise, halkımız ve hükümetimizin BM'ye güvenini sarsmıştır. BM askerleri güvenlik sağlamak yerine güvenliği tehlikeye sokmaktadır" diye konuştu.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 22.09.2026 15:41 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/2074/sudan-dis-isleri-bakani-ali-sadik-tan-sok-iddia