İsrail medyası: Hamas, liderliği için en tehlikeli kişiyi seçti

07 Ağustos 2024

İsrail medyası, Yahya Sinvar’ın Hamas Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmesinin “şaşırtıcı” olduğunu ve bunun, Hamas’ın Gazze’de hâlâ güçlü olduğunu gösterdiğini bildirdi.

YDH- İsrail medyası, Yahya Sinvar’ın Hamas Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmesinin “şaşırtıcı” olduğunu bildirdi.

İsrail Yayın Otoritesi, Sinvar'ın Hamas liderliğine seçilmesinin “şaşırtıcı” olduğunu bildirerek, Hamas’ın İsrail'e Sinvar’ın hayatta olduğu ve Gazze'deki Hamas liderliğinin güçlü, mevcut ve kalıcı olduğuna dair bir mesaj verdiğini söyledi.

Times of Israel gazetesinin Orta Doğu analisti Avi Issacharoff ise Hamas’ın harekete liderlik edecek en tehlikeli kişiyi seçtiğini söyledi. Issacharoff, özellikle İsrail’in Sinvar'ı, kendisine insani ve askeri kayıplar verdiren, “İsrail istihbarat ve güvenlik servislerinin dünya nezdindeki imajını sarsan” 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonunun mimarı olarak gördüğünü belirtti.

Öte yandan Maariv gazetesi, Sinvar'ı seçmenin Hamas'ın bir manevrasını temsil ettiğini belirtirken, İsrail resmi televizyonu Kan ise Sinvar'ın seçilmesinin Hamas'ın Gazze'de hâlâ güçlü olduğunu gösterdiğini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Sinvar'ı Hamas'ın lideri olarak seçmenin onu “ortadan kaldırmak ve bu örgütün hafızasını yeryüzünden silmek” için başka bir neden olduğunu söyledi.

İsrailli analist Yoni Ben Menachem de Sinvar'ın seçimini “İran için bir zafer” olarak nitelendirdi.

İsrail işgal ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, Sinvar'ın yerinin Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Dayf'in yanı olduğunu kaydederek, İsrail ordusunun iki haftadan fazla bir süre önce Han Yunus'ta Dayf’a suikast düzenlendiğini duyurduğu iddialarına atıfta bulundu.