Yemen 2 ABD destroyerini ve bir gemiyi vurdu

07 Ağustos 2024

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Kızıldeniz'de İsrail bağlantılı bir gemiyi ve iki ABD destroyerini vurduğunu açıkladı.

YDH- Yemen Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bugün yaptığı açıklamada, Liberya bandıralı konteyner gemisi Contship Ono'nun Kızıldeniz'de balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığını duyurdu.

Ayrıca, USS destroyeri Cole'un bir dizi insansız hava aracı ile vurulduğunu ve USS destroyeri Lassen'in de bir dizi balistik füze ile hedef alındığını söyledi.

Yahya Seri, operasyonun "füze gücü, insansız hava aracı gücü ve Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin deniz kuvvetleri" tarafından ortaklaşa yürütüldüğünü belirtti.

Seri, açıklamasında bu eylemin "mazlum Filistin halkına ve savaşçılarına destek ve Yemen’e yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına tepki olarak" gerçekleştirildiğini vurguladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Geminin hedef alınması, sahibinin işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal etmesi nedeniyle gerçekleşti. İnsansız hava aracı gücü, bir dizi insansız hava aracıyla Aden Körfezi'nde Amerikan destroyeri 'Cole'u hedef alan özel bir askeri operasyon gerçekleştirdi."

Seri, ABD destroyerlerinin hedef alınmasının, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Kızıldeniz'in kuzeyindeki operasyon alanını geçmelerinin ardından, "İsrail düşmanına sağlanan Amerikan askeri korumasına bir karşılık olarak" gerçekleştiğini söyledi.

Yetkili, her iki destroyerin de füze ve insansız hava araçlarını tamamen engelleyemediğini, "birkaç insansız hava aracı ve füzenin hedeflerine başarıyla ulaştığını" sözlerine ekledi.

Yemen ordu sözcüsü, "Yemen Silahlı Kuvvetleri, deniz operasyonları bölgesindeki tüm Amerikan askeri hareketlerini 'İsrail' düşmanına destek ve düşmanlık olarak görmektedir ve Allah'ın inayetiyle bu hareketleri mevcut tüm araçlarla hedef almakta tereddüt etmeyecektir" dedi.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Yemen Silahlı Kuvvetleri, Arap ve İslam ümmetimizin tüm halklarını, Amerikan askeri hareketlerini ve İsrail düşmanına her türlü desteği reddetmek için pratik eyleme geçerek Filistin, Gazze ve şehit lider İsmail Heniyye için zafer kazanmaya çağırıyor. Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin ‘Vaad Edilen Fetih ve Kutsal Cihad’ mücadelesindeki operasyonları, saldırılar duruncaya ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik abluka kaldırılıncaya kadar devam edecek.”