Savaş korkusu İsrail'de tüketimi artırdı

09 Ağustos 2024

Wolt gıda dağıtım firması bu hafta başında, İran ve Hizbullah ile savaş korkusu nedeniyle İsraillilerin tüketiminin arttığını gösteren verileri yayımladı.

YDH - İsrail'de Hizbullah ve İran ile savaş korkusu, yerleşimcilerin stok yapmak üzere tüketimi artırmalarını da beraberinde getirdi.

Süpermarketlerden alınan Wolt verileri, konserve sebze ve balık alımında yüzde 140'lık bir artış olduğunu gösterdi. Ayrıca su alımında yüzde 50, tuvalet kağıdı siparişinde yüzde 50 ve işlenmiş ürün siparişinde yüzde 20 artış görüldü. 

Dondurma siparişinde de yüzde 260'lık bir artış kaydedildi. 

Benzer şekilde, Bamba ve Bisli gibi atıştırmalıkların satışında yüzde 46, çikolata gibi ürünlere olan talepte ise yüzde 20 artış oldu. 

Temel ihtiyaçlarla ilgili olarak, bebek ürünlerine de daha fazla talep oldu. Wolt tarafından sağlanan bilgiler mama alımında yüzde 177, çocuk bezi alımında ise yüzde 80'lik bir artış olduğunu gösteriyor.

Jerusalem Post gazetesinin aktardığına göre listede, ayrıca şarj cihazı ve pil siparişlerinde yaklaşık yüzde 140'lık bir artış ve ilk yardım kitleri ve ürün alımlarında yüzde 35'lik bir artış görüldü. 

İlaçlarla ilgili olarak, listede doğa bazlı sakinleştirici ürünlerin siparişinde yüzde 40, reçetesiz ilaçlarda ise yüzde 30 artış yaşandı.