İsrail sabah namazı sırasında 100'den fazla Filistinliyi katletti

10 Ağustos 2024

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi, İsrail bombardımanı sırasında 300'den fazla kişinin okulda bulunduğunu belirtti.

YDH- Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi, İsrail'in cumartesi günü erken saatlerde Gazze Şehrindeki et-Tabiin okulunda korkunç bir katliam gerçekleştirerek 100'den fazla Filistinliyi öldürdüğünü ve onlarcasını da yaraladığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Katliamın büyüklüğü ve kurban sayısının artması nedeniyle, sağlık ve sivil savunma ekipleri henüz tüm cesetleri alamadı" denildi.

Medya ofisi hem İsrail’i hem de ABD yönetimini sorumlu tutarak, İsrail işgal ordusunun, sığınan çok sayıda yerinden edilmiş kişinin sabah namazı kıldığı okula doğrudan bir saldırı düzenlediğini ve bunun çok sayıda şehide yol açtığını belirtti.

Medya ofisi, İsrail bombardımanı sırasında 300'den fazla kişinin orada bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Ofis bu "korkunç katliamı en güçlü ifadelerle kınadı ve tüm dünyayı bunu kınamaya çağırdı." Hükümet ofisi ayrıca, uluslararası toplum ve örgütlerden Gazze'deki soykırım ve etnik temizliğin durdurulması için işgale baskı yapmalarını talep etti.

ABD İsrail'in suçlarını kolaylaştırıyor

El-Meyadin katliamın, Beyaz Saray'ın İsrail’in ABD yapımı silah ve askeri teçhizat satın alması için 3,5 milyar dolarlık fonu serbest bırakmaya karar verdiğini bildirmesinden ve ‘Zeteo' adlı medya kuruluşunun ABD'nin İsrail’e 6.500 Müşterek Doğrudan Taarruz Mühimmatı (JDAM) göndermeye hazırlandığını ortaya koyan haberinden birkaç saat sonra gerçekleştiğini kaydetti.

Bu tür mühimmatlar (JDAM'lar) Gazze'deki bir dizi katliamda kullanılmış olup, son olarak zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı el-Mevasi çadır kentinin bombalanması 90'dan fazla kişinin ölümüne ve yaklaşık 300 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.