Devrim Muhafızları, ABD savaş gemilerinin görüntülerini yayınladı

10 Ağustos 2024

İran Devrim Muhafızları, Hürmüz Boğazı'nda ABD savaş gemilerini gözetleme görüntülerini yayınladı.

YDH- Press TV’nin bildirdiğine göre, İran Devrim Muhafızları Donanması Fars Körfezi'nde ABD ve müttefik donanma gemilerini gözetlediğini gösteren yeni görüntüler yayınladı.

Görüntülerde ABD Donanmasına ait San Antonio sınıfı bir amfibi nakliye rıhtımı (LPD), ABD Donanması’na ait Wasp sınıfı bir amfibi saldırı gemisi ve İspanyol helikopter gemisi Juan Carlos I yer almakta.

Video görüntüleri, Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri'nin muharip teşkilatına 2.640 füze sistemi, insansız hava aracı ve diğer teçhizatın eklenmesinin kutlandığı bir törenden kısa bir süre sonra yayınlandı.

Hamas'ın Siyasi Lideri İsmail Heniye'nin İsrail tarafından Tahran'da öldürülmesinin ardından bölgede tansiyon yükselmiş ve İran, İsrail'e karşı misilleme sözü vermişti.

Bu, İran'a ait insansız hava araçlarının Amerikan askeri varlıklarının ayrıntılı görüntülerini ilk kez yayımlaması değil. Nisan 2021'de Devrim Muhafızları Ordusu, Fars Körfezi'ndeki bir uçuş sırasında insansız hava araçları tarafından çekilen bir Amerikan uçak gemisinin yakın plan görüntülerini yayınlamıştı.

Dört kişilik bir drone filosu tarafından kaydedilen video, uçak gemisinin güvertesindeki her savaş uçağının ve diğer askeri teçhizatın gerçek zamanlı ve ayrıntılı görüntülerini sağlamıştı.

O yıl ABD Kongresi önünde ifade veren dönemin ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Kenneth McKenzie, İran'ın insansız hava araçlarını yaygın bir şekilde kullanmasının, ABD'nin Kore Savaşı'ndan bu yana ilk kez tam bir hava üstünlüğü olmadan hareket ettiği anlamına geldiğini belirtmişti.

Ayrıca 2019 yılında da İran medyası, Fars Körfezi'ndeki USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisi üzerinde uçan bir Ebabil-III gözetleme dronunu gösteren yüksek kaliteli, yakın çekim görüntüler yayımlamıştı.