Saddam’ın avukatı Büşra Halil’den çarpıcı açıklamalar

01 Eylul 2007

SAAF-Saddam Hüseyin’in savunma avukatlarından Lübnanlı Büşra Halil “Saddam idam edilmeden önce

SAAF-Saddam Hüseyin’in savunma avukatlarından Lübnanlı Büşra Halil “Saddam idam edilmeden önce Amerikalılardan Irak’taki siyasi sürecin bir parçası olacağına dair garanti almıştı” dedi.

 

Al-Alam televizyonunun haberine göre Saddam’la birlikte yargılanan Taha Hüseyin, Barzan Tikriti ve Avad Bender’den bu sözleri defalarca duyduğunu söyleyen Lübnanlı avukat, “Saddam’ın arkadaşları defalarca savunma heyeti olarak bizden tansiyonu yükseltmememizi ve işin sonunda kendi lehlerine döneceğini söylediler” dedi.

 

Büşra Halil, Taha Yasin hakkında verilen cezanın daha da ağırlaştırılabileceğinden korktuklarını, zira Temyiz mahkemesinin Taha Yasin hakkında verilen cezanın daha da ağırlaştırılmasını istediğini ifade etti.

 

Büşra Halil ayrıca Taha Hüseyin’in dilinden, Taha’nın Musul’da gizlenen ve henüz tutuklanmamış olan Saddam Hüseyin’le bir Kürt Baasçı aracılığıyla mektuplaştığını aktardı.

 

Şark'ul Evsat gazetesi de bugünkü sayısında yer verdiği haberde Lübnanlı Büşra Halil'in Saddam'a ABD tarafından güvenceler verildiğine dair bir demeç verdiğini doğruladı.