İsrail'den İran'a saldırı için hava tatbikatı

18 Ağustos 2024

İsrail Hava Kuvvetleri'nin F-35 ve F-15 savaş uçaklarının katıldığı bir yakıt ikmal tatbikatı gerçekleştirdiği ve bunun İran'daki hedeflere yönelik olası saldırılar için operasyonel hazırlık olarak yorumlandığı bildiriliyor.

YDH- Yediot Ahronot'a göre, İsrail Hava Kuvvetleri 15 Ağustos 2024 tarihinde 707 “Re'em” tankerleri ile F-35I “Adir” ve F-15C/D “Baz” avcı uçaklarının katıldığı bir havada yakıt ikmali tatbikatı gerçekleştirdi. 

Videoda bir yakıt ikmali tatbikatını gösteriliyor ve İsrail Hava Kuvvetleri tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Havadan yakıt ikmalinin, muharip kuvvetlerin ihtiyaç duyduğu ve uzun süre havada kalmalarını sağlayan operasyonel bir kabiliyet olduğu belirtildi.

Yediot Ahronot, ''bu son askeri tatbikat'ın srail'in düşmanlarına güçlü bir uyarı niteliğinde olduğunu'' ifade etti.

İsrailli gazete, Hava Kuvvetleri'nin eskiyen Boeing 707 yakıt ikmal uçaklarını yakın gelecekte ABD'den teslim alınacak olan KC-46 uçaklarıyla entegre edeceğini bildirdi.

Yediot Ahronot, ''Boeinglerin 40-50 yıllık olduğunu ve bu uçakları kullanan tek Batılı ordunun İsrail ordusu olduğunu vurguluyor.''

Yediot Ahronot'a göre, ''Boeing artık böyle uçaklar üretmese de sadece parça üreterek İsrail ordusunun ömrünü uzatıyor.''

707 filosuna komuta eden ve geçen ay Yemen'de Ensarullah'ın kontrolündeki Hudeyde limanına yönelik göreve katılan Yarbay A. bu tür uzun menzilli operasyonlarda yakıt ikmalinin önemini vurguladı. 

Yarbay A., Hava Kuvvetleri'ne İran'ı vurma emri verilmesi halinde bu hazırlıkların çok önemli olacağını belirtti.

Yarbay A., ''Orta Doğu'da herhangi bir yere ulaşıp saldırabileceğimizi ve güvenli bir şekilde geri dönebileceğimizi gösterdik ve yeteneklerimizin tamamı bu kadar bile değil.'' diye ekledi.

Gazze sağlık yetkililerine göre Gazze'de öldürülen on binden fazla Filistinlinin en az 16 bin 456'sı çocuktu ve bunların 15 bini 18 yaşın altındaydı.