El-Fetih’in siyasi kanadından Dahlan’a destek

01 Ekim 2007

SAAF- Filistin’de El-Fetih’in güvenlik şefi Muhammed Dahlan üzerine tartışmalar sürerken El-Fetih’in siyasi

SAAF- Filistin’de El-Fetih’in güvenlik şefi Muhammed Dahlan üzerine tartışmalar sürerken El-Fetih’in siyasi kanadından da bir açıklama geldi.

 

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum’un, Muhammed Dahlan’a yönelik uyarı yapmasının ardından El-Fetih’in siyasi kanadından Abdulhakim Avad da Hamas’ın bir basın toplantısı düzenleyerek Fetih’i elestirmesine ve El Fetih’in güvenlik sefi Muhammed Dahlan~i hedef göstermesine tepki verdi.

 

Abdulhakim Avad Gazze’de düzenlediği basın toplantısında “El-Fetih düzenlediği gösteriyle Dahlan’a verdiği desteği ortaya koymuştur. Muhammed Dahlan, mitingimizde doğruları konuşmuş, kimseyi de tehdit etmemiştir” dedi.

 

Basın mensuplarına bazı Hamas tarafından öldürüldüğünü öne sürerek bazı Filistinlilerin fotoğraflarını da gösteren Abdulhakim Avad, bu kişilerin Hamas’ın İçişleri Bakanlığı’na bağlı güçlerce öldürüldüğünü savundu.

 

Geçtiğimiz günlerde El-Fetih'e bağlı El-Aksa Şehitleri Tugayı askeri sözcüsü Ebu Nizar, yaptığı konuşmada El-Fetih'in Güvenlik Şefi Muhammed Dahlan'ı Ürdün Kralı'ndan ve Amerika'dan para almakla suçlamıştı.