Hizbullah'tan İsrail'e Golan ve el-Celil'de cevap

21 Ağustos 2024

Siyonist rejimin Lübnan'ın Bekaa bölgesini ikinci gece de hedef almasının ardından Hizbullah, işgal altındaki Golan ve el-Celil'deki rejim hedeflerini vurdu.

YDH - İşgal ordusunun İsrail-Lübnan sınırının yaklaşık 100 kilometre kuzeyindeki Bekaa Vadisi'ni arka arkaya ikinci gece de vurduğunu açıklamasının ardından Hizbullah, çarşamba günü işgal altındaki Golan Tepeleri ve Yukarı el-Celil'e füze ve insansız hava araçlı (İHA) saldırılar düzenledi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre İsrail ordudan Bekaa saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, "Saldırıların ardından, vurulan tesislerde büyük miktarda silah bulunduğunu gösteren ikincil patlamalar tespit edildi," ifadelerine yer verildi.

Lübnanlı NBN kanalına göre, saldırıda bir kişi öldü ve 16 kişi yaralandı.

İsrail basını, Hizbullah'ın bugün Golan'ın Katsarin bölgesine yaptığı saldırıda 30 yaşında bir İsraillinin orta derecede yaralandığını ve 4 binanın ise tahrip olduğunu bildirdi. 

Rejim, Golan Tepelerindeki yerleşimcilere sığınaklarının yakınında kalmaları, gereksiz seyahatlerden ve kalabalık toplanmalarında kaçınmaları çağrısında bulunuldu. 

Hizbullah, gece saatlerinde yaptığı açıklamada çarşamba günü dört askerinin şehit olduğunu ve savaşın başladığı ekim ayından bu yana şehit sayısının 419'a yükseldiğini duyurdu. 

Salı günü Hizbullah, İsrail'in saldırılarına karşılık olarak İsrail'e 135 kadar roket ve insansız hava aracı fırlattı. Hizbullah bir İsrail savaş uçağına karadan havaya atılan bir füzenin ve gün içinde İsrail'e yapılan 12 operasyonun sorumluluğunu üstlendi.