Direniş Ekseni Cephesi (28 Ağustos)

29 Ağustos 2024

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 28 Ağustos günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.

Kassam Tugayları'nın 28 Ağustos'taki operasyonları:

Diğer direniş gruplarıyla koordinasyon içinde, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan el-Feraa Kampı, Tulkarem ve Cenin'de devam eden İsrail saldırısını püskürtmek için makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak yoğun çatışmalara girdi.

Gazze şehrindeki ez-Zeytun mahallesinin güneyindeki el-Nucum salonunun arkasındaki bir binada barikat kuran iki İsrail askerini vurdu.

Kudüs Tugayları'nın 28 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şehri'nin doğusundaki ez-Zeytun mahallesindeki es-Sikke Caddesi'ne sızan bir askeri aracı hedef alan yüksek güçlü, önceden yerleştirilmiş patlayıcı varil bombası patlatıldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un el-Satar eş-Şarki bölgesindeki İbn el-Uteymen Okulu civarında toplanan İsrail askerlerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki Celebuni Eksenine saldıran İsrail askeri araçlarında önceden hazırlanmış birkaç patlayıcı cihaz patlatıldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 28 Ağustos'taki operasyonları:

İki adet 107 mm roket ve ağır kalibreli havan toplarıyla Refah sınır kapısı çevresinde konuşlanmış İsrail askerlerini ve askeri araçlarını hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin şehri ve mülteci kampındaki rejimin saldırı eksenlerinde patlayıcı cihazlarla İsrail güçlerini hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas kentindeki el-Faraa kampında yüksek güçlü bir patlayıcı cihazla bir İsrail askeri piyade kuvvetini hedef aldı.

Gazze Şehri'nin güneyindeki “Netzarim” ekseninde İsrail ordusunun komuta ve kontrol merkezini havan toplarıyla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Balata kampına saldıran İsrail işgal güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kentinde bulunan Nur Şems kampındaki ed-Demc mahallesinin eksenine giren İsrail askeri güçlerini güçlü patlayıcı cihazlar kullanarak hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki Nablus Caddesi ve birçok eksene giren İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak yoğun çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kentinde bulunan Nur Şems kampındaki ed-Demc mahallesinde bir İsrail askeri gücüne pusu kurdu ve makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak yakın mesafeli çatışmalara girdi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeyindeki doğu hattı bölgesine giren bir grup İsrail askerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 28 Ağustos'taki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin şehrine sızan İsrail güçlerini birkaç patlayıcı cihazla hedef aldı ve ardından işgal güçleriyle yoğun çatışmalar yaşandı.

Gazze Şehri'nin güneyinden ve merkez vilayetin kuzeyinden “Netzarim” eksenindeki İsrail askeri toplantılarını hedef alan bir roket saldırısı gerçekleştirdi.

Mücahid Tugayları'nın 28 Ağustos'taki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde işgal güçleriyle uygun silahlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki el-Cebriyat mahallesinde bulunan el-Esir Camii yakınlarında İsrail ordusuna ait bir D9 buldozerine yerleştirilen patlayıcı madde infilak ettirildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki Hayfa Caddesi'nde önceden hazırlanmış bir pusuda bir “Namer” tipi İsrail askeri aracını hedef aldı.

Hizbullah'ın 28 Ağustos'taki operasyonları:

Yaara yerleşiminin güneyinde yeni kurulan Batı Tugayı karargâhı insansız hava araçlarıyla hedef alındı.

Lübnan’ın İsrail işgali altındaki Kefr Şuba'daki Ruveysat el-Alem bölgesine roketlerle saldırdı.

Lübnan’ın İsrail işgali altındaki Kefr Şuba'daki Semaka bölgesini roketlerle hedef aldı.

Bayad Bilida bölgesini uygun silahlarla vurdu.

Menara yerleşimindeki askeri binaları uygun silahlarla hedef aldı.