İsraillilerin yüzde kaçı rejimin savaşı kaybettiğini düşünüyor?

29 Ağustos 2024

Maagar Mochot araştırma enstitüsü tarafından yapılan anket İsrail iç siyaseti hakkında birkaç soruya cevap verdi.

YDH-  Tel Aviv merkezli i24NEWS'a göre, Maagar Mochot araştırma enstitüsü tarafından yapılan ankette İsraillilere birkaç soru soruldu.

İsraillilere ''Knesset seçimleri bugün yapılsa oyunuzu hangi partiye verirdiniz?'' sorusu yöneltildi.

Sonuçlara göre, Benyamin Netanyahu liderliğindeki Likud partisi 22, Benny Gantz'ın Ulusal Birlik ittifakı 21, Avigdor Liberman'ın İsrail Beiteinu'su 14, Yair Lapid'in Yesh Atid'i ve Yair Golan liderliğindeki Demokratlar (İşçi Partisi ve Meretz) 11'er sandalye alırdı.

Anket sonuçları Bezalel Smotrich liderliğindeki Dini Siyonizm ve Mansur Abbas liderliğindeki Ra'am'ın beşer sandalye alacağını gösteriyor.

i24NEWS'a göre, ''İsrail savaşı kazanıyor mu?'' sorusunun sorulduğu ankette sonuçlar ilginçti.

Ankete katılanların yüzde 26'sı İsrail'in kazandığını, yüzde 27'si kaybettiğini, yüzde 40'ı İsrail'in ne kazandığını ne de kaybettiğini düşündüğünü, yüzde 7'si ise bilmediğini söyledi.

Ankette, İsrail'in hafta başında Hizbullah'a karşı başlattığı saldırının, topyekûn savaş pahasına da olsa, daha geniş kapsamlı olup olmaması gerektiği sorusuna yaklaşık yüzde 54'lük bir kesim daha geniş kapsamlı olmalıydı derken, yüzde 25'lik bir kesim hayır yanıtını vermiş, geriye kalan yüzde 21'lik kesim ise bilmiyorum ya da başka yanıtlar verdi.

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 49'u İsrail'in Philadelphi Koridoru'ndan çekilmesi halinde bile savaşı sona erdirecek bir anlaşmadan yana olduklarını belirtirken, yüzde 32'si hayır cevabını vermiş, yüzde 19'u ise bilmiyorum ya da diğer yanıtları verdi.