Direniş Ekseni Cephesi (31 Ağustos-1 Eylül)

02 Eylul 2024

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 31 Ağustos-1 Eylül günleri gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.

Kassam Tugayları'nın 31 Ağustos'taki operasyonları:

Nasır Selahaddin Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin batısındaki Tel el-Sultan mahallesinde bulunan el-Kuds Açık Üniversitesi yakınlarında bir İsrail askeri D9 askeri buldozerini ‘Tandum’ mermisiyle hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinin batısındaki Kefr Dan kasabasında bir İsrail askeri gücünü uygun silahlarla hedef aldı.

Kudüs Tugayları'nın 31 Ağustos'taki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde el-Meyhub eksenindeki İsrail güçlerini ağır bir mermi yağmuruyla hedef aldı.

Kassam Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şehri'ndeki ez-Zeytun mahallesinde ilerleme bölgesinde bir İsrail askerini keskin nişancı ile vurdu.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri ile ortak bir operasyonda, “Netzarim” eksenindeki İsrail askerlerini ve askeri araçlarını bir dizi ağır kalibreli havan mermisi ile hedef aldı.

Gazze Şehri'ndeki ez-Zeytun mahallesinin güneyindeki Tutah Caddesi üzerinde bulunan Sekallah Camii civarında bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle vurdu.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 31 Ağustos'taki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki yeni Askar Kampı'na saldıran İsrail işgal güçlerinin bir araya geldiği bir grubu yüksek patlayıcı cihazlar kullanarak hedef aldı.

“Feccah” askeri bölgesinde toplanan İsrail askerlerini K132 roketleri ve 144 mm kalibreli mermilerle hedef aldı.

İsrail güçlerinin “Netzarim” eksenindeki ikmal hatlarını bir Asif roketi ile hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki ed-Demc mahallesine giren İsrail güçleriyle makineli tüfekler kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin Kampı'nın ed-Demc mahallesi bölgesinde iyi yönetilen pusuda bir İsrail askerini öldürdü.

Cenin'in güneyindeki Kefr Dan kasabasına giren İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Mücahid Tugayları'nın 31 Ağustos'taki operasyonları:

Cenin kampı -Atlı Kavşak- civarında bir İsrail piyade kuvvetini makineli tüfeklerle hedef aldı ve kuvvet üyelerine doğrudan ateş açtı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 31 Ağustos'taki operasyonları:

 

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda, “Netzarim” ekseninin batısında bir grup İsrail askerini ve askeri araçlarını bir dizi ağır kalibreli havan toplarıyla ile hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın merkezinde bulunan Selahaddin Kapısı civarına sızan İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 31 Ağustos'taki operasyonları:

El-Merc bölgesini roketlerle hedef aldı.

“Beyt Hillel” üssündeki ‘Sehl’ Taburunun komuta merkezine bir saldırı uçağı filosuyla hava saldırısı düzenledi.

Birket Rişa bölgesini uygun silahlarla hedef aldı.

“Branit” kışlasını roketlerle hedef aldı.

Lübnan'ın İsrail işgali altındaki Şebaa Çiftliklerindeki Zebdin bölgesini roketlerle hedef aldı.

Lübnan'ın İsrail işgali altındaki Kefr Şuba Tepelerindeki Ramsa bölgesini roketlerle hedef aldı.

Yemen ordusunun 31 Ağustos'taki operasyonları:

İşgal altındaki Filistin limanlarına gemi girişini yasaklayan kararı ihlal ettiği için Aden Körfezi'nde “GROTON” gemisini füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alan bir askeri operasyon gerçekleştirdi.

***

Kassam Tugayları'nın 1 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin kampının ed-Demc mahallesinde direnişçilerin bulunduğu bir eve doğru ilerleyen İsrail piyade kuvvetlerine pusu kurdu. Bunun ardından işgal güçleriyle hafif silahların kullanıldığı yoğun çatışmalar yaşandı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 1 Eylül'deki operasyonları:

İki adet 107 mm roket ve ağır kalibreli havan mermileri ile “Netzarim” ekseni boyunca konumlanmış İsrail askeri personeli ve araçlarını hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın merkezi Cenin'deki Sinema Kavşağı yakınlarında İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinin Kefr Dan, el-Yemun ve es-Sila Al-Harithiya bölgelerine giren İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak yoğun çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan el-Halil'in merkezindeki Mehaver bölgesine baskın düzenleyen İsrail güçleriyle makineli tüfekler kullanarak şiddetli bir şekilde çatıştı.

 “Netzarim” ekseni boyunca bir araya gelen İsrail askerlerini 107 mm'lik bir roketle hedef aldı.

Mücahid Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şehri'nin doğusundaki Zeytun mahallesinde ilerleyen İsrail askerlerini 60 mm'lik havan toplarıyla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin şehri ve kampındaki çatışma bölgelerine giren İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Kudüs Tugayları'nın 1 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki çatışmalarda İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girerek İsrail piyadelerine yoğun ateş açtı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki Tevalbeh Camii yakınlarında İsrail işgal güçlerine karşı önceden hazırlanmış bir patlayıcı cihaz patlattı ve ardından çeşitli cephelerde rejim güçlerine ateş açtı.

Mücahid Tugayları'nın 1 Eylül'deki operasyonları:

El-Aksa Şehitleri Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şehri'nin güneydoğusundaki ez-Zeytun mahallesinde ilerleyen İsrail güçlerinin toplandığı yerleri 60 mm'lik havan toplarıyla hedef aldı.

Haseb-111 roketiyle “Netzarim” eksenindeki İsrail güçlerini hedef aldı.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın 1 Eylül Operasyonları:

El-Kassam Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın batısında yer alan Tel el-Sultan mahallesindeki el-Kuds Açık Üniversitesi yakınlarında “D9” tipi bir İsrail askeri buldozerini tandem savaş başlığı ile hedef aldı.

Hizbullah'ın 1 Eylül'deki operasyonları:

Lübnan'ın İsrail işgali altındaki Kefr Şuba bölgesindeki Ruveysat el-Alem bölgesindeki gözetleme ekipmanları uygun silahlarla hedef alındı.

Krfr Yufal kontrol noktası yakınlarındaki İsrail askerlerini uygun silahlarla hedef aldı.

El-Merc bölgesi yakınlarındaki İsrail askerlerine roket fırlattı.

Hadeb Yarun bölgesindeki gözetleme ekipmanını bir drone ile hedef aldı.

Cel el-Alem mevkii top atışlarıyla hedef alındı ​​ve tam isabetle vuruldu.

Ramya bölgesini topçu mermileriyle hedef aldı.

Lübnan'ın İsrail işgali altındaki Kefr Şuba bölgesindeki Semaka bölgesine roket fırlattı.

Menara yerleşimindeki İsrail askeri binalarını hedef aldı.

Şitula yerleşimindeki İsrail askeri binalarını roketlerle hedef aldı.

Mitat Kışlası'ndaki Celile Tümenine bağlı 8200 İstihbarat Taburu'nun bir mevzii füze saldırılarıyla hedef alındı ve tam isabetle vuruldu.