Senatör Graham'dan 'İran'ın petrol rafinerilerini vuralım' çağrısı

02 Eylul 2024

ABD'li senatör Lindsey Graham, Biden yönetimini ve İsrail'i Gazze'deki esirlerin akıbeti konusunda İran'ı sorumlu tutmaya çağırdı ve esirlerin serbest bırakılmaması halinde İran'ın petrol rafinerilerinin hedef alınmasını talep etti.

YDH - ABC televizyonunun 'This Week' programında konuşan Cumhuriyetçi Güney Carolina senatörü, Hamas'ın 'barbar, dinci nazilerinin' daha fazla İsrailliyi öldürmesini engellemenin en iyi yolunun 'İran'ı anlamlı bir şekilde tehdit etmek' olduğunu iddia etti.

Graham, "Eğer esirlerin eve dönmesini istiyorsanız, ki hepimiz bunu istiyoruz, İran'ın alacağı zararı artırmalısınız. İran burada büyük şeytandır. Hamas ise küçük ortaktır," dedi.

Söz konusu açıklamalar, aralarında İsrailli-Amerikalı Hersh Goldberg-Polin'in de bulunduğu altı İsrailli esirlerin Gazze'de ölü bulunduğu haberinin ardından geldi.

Graham, "Biden yönetimini ve İsrail'i İran'ı kalan esirlerin akıbeti konusunda sorumlu tutmaya ve rehineler serbest bırakılmazsa İran'daki petrol rafinerilerini hedef listesine koymaya çağırıyorum," ifadelerini kullandı.

Başkan Joe Biden, esirlerin ölümünü 'trajik olduğu kadar kınanacak bir durum' olarak nitelendirmiş ve 'Hamas liderlerinin bu suçların bedelini ödeyeceğini' öne sürmüştü.

Siyonist rejimin uzun süredir destekçisi olan Graham, kalan esirlerin serbest bırakılmasını sağlamanın tek yolunun İran'ı tehdit etmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Graham, "Esirler konusunda bir şeyleri gerçekten değiştirmek istiyorsanız, Ayetullah'a neye değer verdiğinin hedef listesinde olduğunu söyleyin. Bu gerçekleşene kadar kimse eve dönmeyecek," diye konuştu.