Ben-Gurion Havalimanı, genel grev nedeniyle uçuşları durdurdu

02 Eylul 2024

İsrail'in Ben-Gurion Uluslararası Havaalanı, ülke çapında grev nedeniyle pazartesi sabahı iki saat süreyle kapatıldı. 

YDH - İşgal altındaki toprakların başlıca uluslararası giriş kapısı olan Ben-Gurion Havaalanı, genel grev nedeniyle pazartesi günü iki saat süreyle faaliyetlerini askıya aldı.

Havaalanının kapatılması, Gazze Şeridi'nden altı esirin cesedinin çıkarılması ve Siyonist rejimin Filistin direnişin elinde kalan esirlerin serbest bırakılması için müzakereleri hızlandırması yönündeki çağrıların yoğunlaşmasının beraberinde gerçekleşti.

Yerel saatle sabah 8.00'den sabah 10.00'a kadar uygulanacak olan havalimanı kapatma işleminin hafta boyunca önemli seyahat aksaklıklarına neden olması bekleniyor.

Havacılık sektörü yetkilileri, kısa süreli bir kapatmanın bile uçuş programlarını 72 saate kadar etkileyebileceği konusunda uyarıyor.

Globes gazetesinde yer alan habere göre planlanan iki saatlik kapanmaya rağmen, Histadrut işçi federasyonundan kaynaklar, aksaklıkların daha uzun sürebileceğini öne sürdü.

İsrail Havacılık İdaresi, yolculara olası program değişiklikleri hakkında dikkatli olmalarını ve havayolu şirketleriyle temas halinde kalmalarını tavsiye etti.

Bunun ynaı sıra Histadrut Başkanı Arnon Bar-David, müzakerelerde ilerleme kaydedilmesinin önündeki başlıca engel olarak siyasi mülahazaları göstererek genel grev ilan etti.

Bar-David, "İnsanlarımız Gazze'de tutulurken durmak artık mümkün değil. Ekonomi çökerken esirleri ve tahliye edilenleri yüzüstü bırakmaya son vermeliyiz," ifadelerini kullandı.

Öte yandan Öğretmenler Sendikası yerel yönetimlere bağlı anaokullarının kapalı olacağını ve okulların saat 11.45'e kadar sınırlı olarak faaliyet göstereceğini bildirdi.

Özel sektörün de grev eylemine katılması beklenirken, İsrail İş Forumu Tel Aviv'de gösteriler planlıyor.