İsrail'den İran ve Hamas için yaptırım çağrısı

03 Eylul 2024

Siyonist rejimin Dışişleri Bakanı Katz, Gazze'de 6 esirin öldürülmesinin ardından dünyaya İran ve Hamas'a karşı yaptırım uygulama çağrısında bulundu.

YDH - 6 İsrailli esirin öldürülmesinin ardından İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, İsrail büyükelçilerine İran'a karşı kararlı adımlar atılması için üst düzey yabancı yetkililere baskı yapmaları talimatını verdi.

Katz, "İnfaz kırmızı çizgiyi aşıyor, cani bir örgüt tarafından işlenen şok edici bir savaş suçu," ifadesini kullandı.

Hamas ve İran'a karşı uluslararası kınama ve cezalandırıcı tedbirler alınması çağrısında bulunan Katz, "İsrail, uluslararası toplumdan altı esirin korkunç bir şekilde öldürülmesini kategorik olarak kınamasını ve Hamas ile İran'ın başını çektiği destekçilerine karşı yaptırımlar ve yasal işlemler de dahil olmak üzere mümkün olan tüm tedbirleri almasını talep etmektedir. Şimdi İsrail'i destekleme ve düşmanlarını güçlendirmeme zamanıdır. Lütfen derhal üst düzey ortaklarınızla temasa geçin ve bu acil bilgiyi paylaşın," dedi.

Bakan, ayrıca direnişin esir takası sürecinde uzlaşmayı reddettiği yalanını tekrar dile getirerek, "Hamas, esir takası ve ateşkes konusunda anlaşma sağlanmasına yönelik her türlü girişimi engellerken terör faaliyetlerini sürdürmeye kararlı. İsrail'in ve arabulucuların esirlerin serbest bırakılması için bir anlaşmaya varma çabalarına rağmen Hamas engelleyici tutumunu sürdürmektedir," iddiasında bulundu.

Katz, Gazze'de Hamas'ın elinde kalan 101 esirin derhal serbest bırakılması talebini yineledi.

İran'la ilgili olarak Katz şunları söyledi: "İran yılanın başıdır. Gazze'de Hamas ve İslami Cihad'ı, Lübnan'da Hizbullah'ı ve Yemen'de Husileri finanse ediyor, eğitiyor, silahlandırıyor ve yönlendiriyor."

Büyükelçiliklere ayrıca şu vurgu yapıldı: "İsrail savaşın hedeflerine ulaşma konusunda kararlıdır. İsrail vatandaşlarını ve topraklarını korumaya devam edecek ve İsrail'in yok edilmesini isteyen İran liderliğindeki şer eksenine karşı koyacaktır."