İran: ABD’nin Irak’la ilişkimizi bozmasına izin vermeyeceğiz

01 Kasım 2007

SAAF-ABD askerlerinin Erbil’deki konsolosluklarına yaptığı saldırıyı kınayan İran Dışişleri Bakanlığı

SAAF-ABD askerlerinin Erbil’deki konsolosluklarına yaptığı saldırıyı kınayan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, ABD’nin Irak’la olan ilişkileri bozmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

 

Fars haber ajansının bildirdiğine göre bugün bir basın toplantısı düzenleyen İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, ABD askerlerinin Erbil konsolosluğuna yaptığı saldırının diplomatik kurallara aykırı olduğunu belirterek saldırıyı kınadı ve “ABD bunu sürekli olarak yapıyor, daha önce de hiçbir mantıklı gerekçe göstermeden diplomatlarımızı tutuklamıştı” dedi.

 

Erbil konsolosluğunda çalışan İranlı diplomatların tutuklanmasının ABD’nin Irak’ta attığı yanlış adımların bir devamı olduğunu söyleyen Hüseyni, “Onlar, İran’la Irak arasındaki iyi ilişkileri bozmak istiyorlar; ama biz buna izin vermeyeceğiz, ikili ilişkilerimize devam edeceğiz” dedi.

 

Tutuklanan diplomatlarla ilgili gerekli diplomatik temasların yapıldığını söyleyen Hüseyni, Irak resmi makamları nezdinde de girişim başlattıklarını söyledi.