Direniş Ekseni Cephesi (2 Eylül)

03 Eylul 2024

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 2 Eylül günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.

Kassam Tugayları'nın 2 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tukarem bölgesindeki el-Ganim mahallesinde işgal eksenindeki bir İsrail piyade kuvvetini kurşun yağmuruna tuttu.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 2 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kampında işgalci İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Mücahid Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şehri'nin doğusundaki ez-Zeytun mahallesinde ilerleme eksenindeki İsrail askerlerini düzenli havan toplarıyla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki Nablus Caddesi'ne giren İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki ilerleme ekseninde İsrail askerlerinin ve ordu araçlarının toplandığı yerleri havan mermileriyle hedef aldı.

Kudüs Tugayları'nın 2 Eylül'deki operasyonları:

İsrail güçleri üzerinde güçlü bir patlayıcı cihaz patlattı ve işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki Kebatiya girişindeki askeri araçları önceden hazırlanmış bir dizi patlayıcı cihazla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kampının Okullar ekseninde bir D9 İsrail askeri buldozerinde yüksek derecede patlayıcı bir cihaz patlattı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem şehrine saldıran İsrail işgal güçlerini kurşun yağmuruna tuttu.

Fırtına Güçleri'nin 2 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kampında patlayıcı cihazlar kullanan İsrail işgal güçleriyle yoğun çatışmalara girdi.

Hizbullah'ın 2 Eylül'deki operasyonları:

Avivim yerleşimindeki İsrail askeri binası uygun silahlarla hedef alındı.

El-Menara yerleşimindeki İsrail askeri binası uygun silahlarla hedef alındı.

Adaser Tepelerindeki İsrail askerleri topçu mermileriyle hedef alındı.

Ain Yaakov, Catun ve Yehiam yerleşimleri Katyuşa roketleri ile hedef alındı.

Lübnan'ın İsrail işgali altındaki Kefr Şuba bölgesindeki Ramsa yerleşimi roketlerle hedef alındı.

Lübnan'ın İsrail işgali altındaki Şebaa bölgesindeki Zebadin bölgesi roketlerle hedef alındı.

El-Menara bölgesi roketlerle hedef alındı.

Bayad Blida bölgesi topçu mermileriyle hedef alındı.

Yemen ordusunun 2 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Filistin limanlarına gemi girişini yasaklayan kararı ihlal ettiği için Kızıldeniz'de ‘BLUE LAGOON I’ gemisini füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alan bir askeri operasyon gerçekleştirdi.