Direniş Ekseni Cephesi (3 Eylül)

04 Eylul 2024

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 3 Eylül günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.

Kassam Tugayları'nın 3 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerm kampının Balevne mahallesinde uygun silahlar kullanarak bir İsrail piyade birliğine pusu kurdu.

Kudüs Tugayları'nın 3 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki Haddad Caddesi'nde İsrail askeri araçlarını hedef alan önceden hazırlanmış birkaç patlayıcı düzeneği patlattı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerm kentinin el-Ganim bölgesinde İsrail güçlerini hedef alan bir patlayıcı cihaz patlattı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Tulkerm kampının Harat el-Hamam bölgesinde İsrail güçleriyle yoğun çatışmalara girdi.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 3 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki el-Nasira Caddesi'nden geçerken İsrail güçlerini ve askeri araçlarını hedef alan çok sayıda patlayıcı cihaz patlattı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Tulkerm kampı çevresine baskın düzenleyen İsrail işgal güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak yoğun çatışmalara girdi.

Şehit Abdulkadir el-Hüseyni Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki Selahaddin Kapısı'nda İsrail rejim güçlerini 120 mm'lik havan toplarıyla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerm kentindeki Danabe banliyösünün doğusunda “kuşatılmış bir evin” yakınında İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarm kampının Balevne bölgesinde İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Balata kampına baskın düzenleyen İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Fırtına Güçleri'nin 3 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerm kampının Medaris bölgesinde bir İsrail askeri D9 buldozerini hedef alan yüksek güçlü bir patlayıcı cihaz patlattı.

Mücahid Tugayları'nın 3 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki Abu Al-Asal Caddesi üzerinde bulunan Cenin kampına baskın düzenleyen İsrail askerlerini uygun silahlarla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerm kampındaki diğer direniş gruplarıyla ortak bir operasyonda, Balevne mahallesinde bir İsrail kuvvetini makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlarla hedef alarak pusuya düşürdü.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 3 Eylül'deki operasyonları:

 “Netzarim” bölgesindeki İsrail askeri toplantılarını ağır 120 mm havan toplarıyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 3 Eylül'deki operasyonları:

El-Cerdah bölgesindeki gözetleme teçhizatı uygun silahlarla hedef alındı.

El-Rahib bölgesindeki gözetleme ekipmanları uygun silahlarla hedef alındı.

El-Asi bölgesini uygun silahlarla hedef aldı.

Lübnan'ın İsrail işgali altındaki Kefr Şuba bölgesindeki Semaka sahası civarındaki İsrail askerleri uygun silahlarla hedef alındı.

Lübnan'ın İsrail işgali altındaki Şebaa bölgesindeki radar bölgesini topçu atışlarıyla hedef aldı.

El-Rahib bölgesi civarındaki İsrail güçlerini topçu mermileriyle hedef aldı. Menara yerleşimindeki bir askeri binayı uygun silahlarla hedef aldı.

Birkat Rişa bölgesindeki İsrail askerlerini uygun silahlarla hedef aldı.