Yemen, Amerikan MQ-9 casus uçaklarını avlamaya devam ediyor

08 Eylul 2024

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, sekizinci Amerikan MQ-9 Reaper insansız hava aracını düşürdüklerini duyurdu.

YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen hava savunmasının, Marib vilayeti üzerinde ABD'ye ait bir MQ-9 insansız hava aracını başarıyla düşürdüğünü açıkladı.

Sözcü, bunun, Yemen güçlerinin düşürdüğü sekizinci MQ-9 insansız hava aracı olduğunu belirtti.

MQ-9 Reaper, istihbarat toplama ve saldırı yetenekleriyle bilinen son derece gelişmiş bir Amerikan insansız hava aracı (İHA).

Yemen Silahlı Kuvvetleri geçtiğimiz ay da bir Amerikan MQ-9 insansız hava aracını Sada vilayeti semalarında “düşmanca faaliyetler” yürütürken düşürmüştü.

Yahya Seri insansız hava aracının, yerli üretim olan karadan havaya fırlatılan bir füzeyle düşürüldüğünü belirtti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri’nin açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı: “Yemen Silahlı Kuvvetleri, ezilen Filistin halkı için zafer ve sevgili Yemen'i savunmak için cihadi görevlerini yerine getirmeye devam ediyor. Yüce Allah’ın yardımıyla, Amerikan-İngiliz saldırganlığına karşı koymak ve deniz operasyonları alanındaki düşmanca askeri hareketlerini hedef alarak buna karşılık vermek için savunma yeteneklerini güçlendirme sürecinde.”

Yemen Askeri Medyası daha sonra Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Saada üzerinde düşürdüğü MQ-9 insansız hava aracının enkazının görüntülerini yayınladı.