Kürt yönetiminden Türkiye’ye tepki

01 Ocak 1970

SAAF-Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölge Yönetimi, Türkiye’nin Irak’ın iç işlerine karıştığını belirterek

SAAF-Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölge Yönetimi, Türkiye’nin Irak’ın iç işlerine karıştığını belirterek Türkiye’ye aynı şekilde karşılık vereceklerini belirtti.

 

Kürdistan Bölge Yönetimi Sözcülüğünden yapılan açıklamada “Türkiye, kendinde başka ülkelerin iç işlerine karışma hakkını görüyorsa, kendisi de benzer bir tepkiyi beklemelidir” ifadesine yer verildi.

 

Başbakan Erdoğan’ın Kerkük konusundaki sözlerine tepki gösterilen açıklamada “Türk hükümetinin bu açıklamalarını anlamsız ve kabul edilemez olarak görüyoruz” denildi.

 

“Türkiye hükümeti artık Osmanlı İmparatorluğu’nun mevcut olmadığını ve Irak’ın da Türkiye’nin bir parçası olmadığını bilmelidir” ifadesinin yer aldığı açıklamada tehdide dayalı sözlerin bir tarafa bırakılması ve komşu ülkelere dostluk elinin uzatılması gerektiği belirtildi.

 

Başbakan Recep Tayyib Erdoğan, geçen hafta yaptığı bir konuşmada Türkiye’nin Kerkük’ün nüfus yapısının tek taraflı olarak değiştirilmesine ve bu kentin statüsüyle ilgili olarak bir oldubittiye gidilmesine seyirci kalamayacağını belirtmişti.