Netanyahu'nun rakibi Gantz: Hizbullah konusunda geç kaldık

09 Eylul 2024

Eski savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, İsrail'in odağını Hizbullah'a ve Lübnan sınırına çevirmesi gerektiğini söyleyerek “Bu konuda geç kaldık” uyarısında bulundu.

YDH - Hizbullah neredeyse her gün rejim hedeflerine operasyon düzenlerken Washington'da düzenlenen bir Orta Doğu forumunda konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun rakibi Benny Gantz, "Gazze'yle başa çıkmak için yeterli gücümüz var ve kuzeyde olup bitenlere odaklanmalıyız," dedi.

'Asıl meselenin' İran, Hizbullah ve Direniş Ekseni olduğunu belirten Gantz, "Kuzeyin zamanı geldi ve aslında bu konuda geç kaldığımızı düşünüyorum," diye konuştu.

Times of Israel gazetesinin aktardığına göre Gantz, rejimin kuzey yerleşimlerini büyük kısmını tahliye etmekle hata yaptığını savunarak "Gazze'de harekâtın belirleyici bir noktasını aşmış bulunuyoruz. Gazze'de istediğimiz her şeyi yapabiliriz. Esirlerimizi kurtarmak için bir anlaşma yapmaya çalışmalıyız ama önümüzdeki birkaç gün ya da birkaç hafta içinde bunu başaramazsak kuzeye gitmeliyiz," ifadelerini kullandı.

Bununla beraber Gantz, "Gerekirse Lübnan devletini vurabilecek durumdayız," iddiasında bulundu.