Filistinli gazeteci: Bu tuzağa düşülmemeli

01 Ocak 1970

SAAF-Filistin’de yayınlanan haftalık el-Menar gazetesi, İslam ülkelerinin ABD ve İsrail’in İran’a

SAAF-Filistin’de yayınlanan haftalık el-Menar gazetesi, İslam ülkelerinin ABD ve İsrail’in İran’a karşı oluşturmaya çalıştığı cepheye katılmasının bir utanç olacağını belirtti.

 

Filistin’de yayınlanan el-Menar gazetesinin başyazarı İsmail Acve, İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin ABD’nin İslam dünyasında mezhebi çatışmalar çıkarmak için çalıştığına ilişkin sözlerini hatırlatarak İslam dünyasının bu uyarıyı ciddiye alarak tuzağa düşmemesi gerektiğini yazdı.

 

“Bush’un yeni stratejisi tehlikeli hedeflere sahip olan iğrenç bir plandır, ama maalesef, bazı Arap ülkeleri bundan gafil durumdadır” diyen Acve, ABD’nin yeni stratejisinin İslam’a düşmanlık üzerine kurulu olduğunu belirterek Beyaz Saray’daki Yeni Muhafazakarların bölgeyi parçalamaya ve burada hakimiyet kurmaya dayalı bir plana sahip olduğunu ifade etti.

 

Yazısında “ABD kendine bağlı bazı güçler eliyle Müslümanları parçalamaya ve birbirinden uzaklaştırmaya çalışmaktadır. İran’ın Müslüman halkları desteklemek ve ABD’nin düşmanca politikalarına karşı çıkmak için geliştirdiği program karşısında bölgedeki liderleri ve kurumları korkuya sevk etmek de bu rezilce çabanın bir sonucudur” ifadelerine yer veren Acve, Qodsna haber ajansına verdiği demeçte de şunları söyledi:

 

“Bugün ABD; İran’a, Suriye’ye ve Lübnan’da ve Filistin’de kahramanca direnen direnişe saldırmaktan dem vurmaktadır. Öte yandan bölge halklarını ve Arap liderlerini, İslam dünyasında ABD sultasına karşı çıkan İran’ın gücüyle ve nükleer programıyla korkutarak bunların desteğini kazanmaya çalışmaktadır.”

 

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin ABD’nin Müslümanlar arasında çatışma çıkarmaya dönük komplolar peşinde olduğu yönündeki sözlerine de değinen el-Menar gazetesinin başyazarı Acve, “Ayetullah Hamenei de bu konuya değindi ve Arap ülkelerini ABD’nin saldırgan planlarının tuzağına düşmemeleri konusunda uyardı” dedi.

 

“Bu ülkeler, dikkatli olmalıdır, ABD planlarının uygulayıcısı haline gelmemelidir Beyaz Saray’daki Yeni Muhafazakarlar, İran ve diğer bölge ülkeleri konusunda son derece uğrusuz hedeflere sahiptir” diyen Acve, ABD’nin bölge ülkelerini istekleri karşısında diz çöktürmeye çalıştığını söyledi.